YPG, ağır kayıplar veriyor (Rakka son durum haritası)


Suriye Rakka son durum (9 Temmuz 2017)
Rakka’ya yönelik ABD destekli saldırı ikinci ayını geride bıraktı. 

Yaralı YPG’lilerin taşınması. Rakka cephesi

5 Haziran’da kent merkezini hedef alan saldırılarda geçen iki ayda kentin doğu ve batısındaki dış mahallelerinden bazılarını ele geçiren YPG, aldığı tüm desteğe rağmen “beklenen” hızda ilerleyemiyor. 

Öldürülen YPG’lilerden 9’u

Ağır kayıplar veren örgüt, sadece hava saldırısıyla moloz yığınına dönen bölgelere bayrak dikebilirken, kısa süre sonra IŞİD’in karşı saldırısıyla ele geçirdiği alanlarda da tutunmakta güçlük çekiyor.  
3-6 Temmuz arasına dair rapor yayınlayan YPG, Rakka kuzeydeki Eğitim Üssü bölgesinde 3 günde öldürülen militanların fotoğraflarını yayınladı. Ölenlerden ikisinin ise “yabancı” olduğu açıklandı.
Bu arada ABD, örgütün yerdeki nisbi başarısızlığı karşısında Rakka saldırısındaki pozisyonunu güçlendirdi. 

Hava saldırılarının sayısı artarken, 8 Temmuz gecesi de hedef gözetmeksizin, YPG ilerleme hatlarında bulunan alanlar bombalandı.
ABD. örgüte takviye olarak yeni sevkıyatları da dün gerçekleştirdi

ABD’nin başını çektiği koalisyon ise yaptığı açıklamada Rakka’ya yönelik saldırılarda sadece 8 Temmuz’da 76 sorti ile 29 bombardıman düzenlendiğini duyurdu.  
IŞİD ise saldırılara bombalı araçlarla karşılık veriyor. Bugün Rakka batısında düzenlenen bombalı araç saldırısında YPG’den kayıpların olduğu öğrenilirken, havadan ve karadan saldırılara karşın IŞİD’in, kentin dört bir yanındaki savunma hatlarını koruduğu görülüyor. 

Rakka son durum harita (9 Temmuz 2016)

Rakka kuzeyindeki çatışmalar askeri üs bölgesinin bir bölümünde devam ederken, doğuda Eski Rakka olarak bilinen (Burj El Rakka) Rakka Kalesi çevresini kuşatan sırların duoğu hatlarında, batıda ise Nahda ve Hittin bölgesinde sürüyor.
Rakka’nın güneyinde ise YPG ve ABD güçleri kentin güneyini çevreleyen Fırat Nehri hizasında, nehrin kuzey kara sınırında bulunuyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir