En büyük katliamın 72’inci yılı… Hiroşima (BELGESEL)


6 Ağustos 2017… 

ABD’nin ikinci Dünya savaşı esnasında Japonya’nın Hiroşima kentine düzenlediği atom bombalı saldırının 72’inci yılı… 

2. Dünya Savaşı’nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 Pazartesi saat 08:15’te ABD’nin Uranyum-235 tipi atom bombası “Litte Boy” (Küçük Oğlan) ile gerçekleştirdiği saldırıda tam 140 bin kişi yakılarak katledilmişti. 
Bu saldırı bilinçli ve planlı bir katliamdı. 
Atom bombasının fırlatılmasından yıllar sonra ABD‘nin yaptığı saldırının nasıl planlandığına ilişkin detaylar da ortaya çıkacaktı. 
O detaylara göre ABD, önceden, Japonların hayat ve hareket tarzlarını araştırarak onların en çok dışarıda oldukları saatini saptamış ve saldırı saatini sabah 08:15 olarak kararlaştırmıştı.

Hiroşima Ertesi Gün: Atom Bombası

Belgesel: Hiroşima Ertesi Gün: Atom Bombası

Katil Pilot, uçağına annesinin adı “Anola Gay” ismini vermişti…

ABD, Hiroşima’daki saldırısından sadece 3 gün sonra 9 Ağustos 1945 saat 11:02’de Nagazaki’de Plütonyum-239 tipi atom bombası “Fat Man” (Şişko Adam) ile ikinci saldırı gerçekleştirdi.
Saldırıda ilk anda 140 bin kişi öldü. İki saldırıda, ilk anda ve sonrasında, radyasyona bağlı olarak ölenlerin sayısı ise 300 bine ulaştı.
Bu iki saldırı, tek seferde düzenlenen ve en fazla kişinin öldüğü “en büyük” katliam olarak dünya tarihindeki yerini aldı. 
ABD, bu saldırıyla birlikte çıkarları söz konusu olduğunda; gerçekleştireceği hiç bir katliamın olmadığını göstermiş oldu. ABD, Suriye’de Musul ve Rakka’da da yasaklı fosfor bombalarını kullanmaya devam ediyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir