5 Yaşındaki Suriyeli Muhammed’i Türkiye’de bıçakladılar


TÜRKİYE, Mersin (HABERYİRMİ) – Mersin’in Erdemli ilçesinde, Suriye uyruklu 5 yaşındaki Muhammed Derviş, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulundu.

5 yaşındaki Suriyeli çocuk bıçaklanarak öldürüldü
 5 yaşındaki Muhammed Derviş toprağa verildi.

Kızkalesi Mahallesi Ali Kiya Caddesi‘nde sahildeki bir iş yerine ait duş kabininde, erkek çocuğunun hareketsiz yattığını gören temizlik işçileri durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis ve 112 Acil ekipleri, vücudunda çok sayıda bıçak darbesi bulunan çocuğun öldüğünü belirledi. AA’nın haberine göre olay yeri inceleme ekibi, çocuğun cesedinin bulunduğu duş kabini içinde ve çevresinde araştırma yaptı.
Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından, Muhammed Derviş‘in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Çocuğun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Öte yandan soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren polis ekiplerinin iki kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Evden markete alışveriş için çıkmış

Suriye’deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi’ne geldiği belirlenen ailenin en küçük çocuğu Muhammed’i, dün akşam saatlerinde markete alışveriş için gönderildiği, aradan bir saat geçmesine rağmen dönmemesi üzerine yakınlarının arama çalışması yaptığı ve durumu polise bildirdiği belirtildi.
Polis ekipleri, anne Ranya Derviş‘in ve diğer yakınları çocuğu aradığı sırada, Kızkalesi sahil kesiminde bir iş yeri çalışanının, temizlemek için girdiği duş kabininde çocuğun kanlar içindeki cesedi ile karşılaştığı kaydedildi.
Kızkalesi’nde 17 yıldır esnaflık yapan Hüseyin Kılıç, “5 yaşındaki bir çocuğa bunu yapanları kınıyoruz ve bir an evvel bulunarak adalete teslim edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Çocuğu aynı bölgede su sattığı da öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir