Bağdadi, yeni ses kaydı yayınladı: Savaş sürüyor


Ebibekir El Bağdadi

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi‘nin yeni ses kaydı yayınlandı. 46 dakikalık yeni ses kaydı, Furkan Medya mahreciyle yayınlandı. “Allah bize yeter; O ne güzel yardımcıdır” (Hasbunallahu ve ni’mel vekil ni’mel Mevla ve ni’me’n nasîr) başlıklı mesajda konuşan Bağdadi, IŞİD savaşçılarından “sonuna kadar direnmelerini” istedi.

Savaşın bitmediğini ve asla bitmeyeceğini, hak ile küfür savaşının dünya tarihinin ilk anından bugüne kadar devam ettiğini söyleyen Bağdadi,konuşmasında tarihten örnekler verdikten sonra  “kaybedilen topraklar ile hakikatin aynı şey olmadığı” vurgusunu yaptı. 
Ebubekir El Bağdadi (Arşiv) 
Toprak kaybetmenin “haktan uzaklaşmak” anlamına gelmediği gibi, kazanmanın da hakka ulaşmak anlamına gelmeyeceğini belirten Bağdadi, takipçilerine, “Musul, Raqqa, Sirte, Ramadi ve Hama’daki savaşların, bundan sonra Müslümanların akıtacakları kanların bölgedeki tiranların düşüşüne neden olacağını” ileri sürdü.
“SİZİ  TÜRKİYE DE KURTARAMAYACAK”
Suriye’de savaşan muhaliflere de seslenen Bağdadi, “Esad’a karşı savaşanlar, savaştıklarını iddia edenler; Nusayrilerle ateşkes yapmak dışında başka ne elde ettiniz? Eğer biz olmasaydık sonunuz çok daha kötüydü. Ancak şunu bilin ki Türkiye ve Sahwat da size fayda sağlamayacaktır”  diye seslendi.
Bağdadi, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Kuzey Afrika ve Afrika’nın diğer ülkelerindeki destekçilerine de, “Geri çekilme veya yenilgi duygusundan sakının, uzlaşmalardan veya teslim olmaktan sakının, silahları bırakmayın” diye konuşuyor.

Bağdadi’nin konuşmasında, Kuzey Kore’nin Japonya ve ABD’ye yönelik tehditleri ile Musul’un ABD destekli Iraklı güçler tarafından geri alınması gibi yakın tarihli olaylara da değiniliyor.

Ebubekir El Bağdadi, Musul’da, Temmuz 2014’te görüntülenmiş, son ses kaydıysa Musul şehrine yönelik başlatılan saldırıdan iki hafta sonra Kasım 2016’da yayınlanmıştı. 

IŞİD Liderini 2016 yılından beri görüntü veya ses kaydı olmaması sürekli olarak “öldürüldü” iddialarına neden olmuştu.
Rusya, bu yılın başında Bağdadi’nin Rakka’ya yapılan bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini açıklamış ancak bu iddia ABD tarafından teyit edilmemişti. Batılı ve Iraklı yetkililer de açıklamaya şüpheyle yaklaşmışlardı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir