Taliban, ABD savunma bakanının uçağını vurdu!


AFGANİSTAN, Kabil (HABERYİRMİ) – ABD Savunma Bakanı James Mattis‘in uçağı, Kabil Havaalanı‘na inişten kısa süre sonra roketli saldırıya uğradı. 

Dün düzenlenen saldırıyı ise Taliban‘ın sözcüsü Zabihullah Mücahit üstlendi. Mattis‘in bölgeye ziyaretinin daha önce duyurulmamasına karşın, Taliban‘ın özellikle Mattis’in hedef alındığını duyurması ise şaşkınlık yarattı. 

ABD Savunma Bakanı James Mattis'in (üst solda) uçağının bulunduğu alana saldırı/Kabil
ABD Savunma Bakanı James Mattis’in (üst solda) uçağının bulunduğu alana saldırı/Kabil
27 Eylül’de Afganistan’ın başkenti Kabil’de uluslararası havalimanına roketli saldırı düzenlendi. Kabil’in Kale-i Mir Abbas bölgesinden yapılan saldırılarda, havalimanı roket mermileriyle vuruldu. Vurulan o havalimanında ABD Savunma Bakanı James Mattis‘in uçağının da bulunduğu ise sonradan ortaya çıktı.
Saldırı sonrası olayı üstlenen Taliban, saldırıda hedefin ABD Savunma Bakanı James Mattis olduğunu duyurdu. Mattis‘in bölgeye ziyaretinin daha önce duyurulmamasına karşın, Taliban’ın özellikle Mattis’in hedef alındığını duyurması ise olayı farklı bir noktaya taşıdı. 
Afgan yetkililer saldırıyı “3 Taliban üyesinin düzenlediğini” açıkladı. AA’nın geçtiği haberde, “İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nacib Daniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bir eve giren 3 saldırganın saatler süren operasyon sonucu etkisiz hale getirildiğini belirtti” ifadeleri yer aldı.

Sadece 3 Taliban üyesinin saatler süren saldırıyı sürdürmeyi başarması ise Taliban’ın hem istihbarat hem de kabiliyet anlamında kayda değer bir saldırı gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir