Rakka’da kritik gün, kuzey düştü: Son durum harita (21 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ)- ABD ve desteklediği YPG militanlarının saldırdığı Rakka‘da kritik gelişme yaşandı. 20 ve 21 Haziran’da kuzeyden saldırıya geçen ABD unsurları kentin kuzey hatlarından yaklaşık 2 kilometre kadar güneye indi. Böylece sadece son 48 saatte kentin kuzey kırsal alanlarının 17 Ordu Üssü‘ne kadar olan kısmı tamamen düşmüş oldu.

KUZEYDEN İLERLEYEMEMİŞTİ
YPG, 6 Haziran’dan itibaren kent merkezini hedef alan saldırılar kapsamında ilk kez kentin kuzeyinden de saldırıya geçebilmiş oldu.17. Ordu Üssü noktasından kentin güneyine saldıran YPG, kuzeyden 2 km boyunca kent merkezine doğru ilerledi. Örgüt bu gelişme sonrası Rakka saldırısının son aşamasına gelindiğini duyurdu.
YPG, direniş hattı yüksek kuzey hattında verdiği kayıplar nedeniyle bu alanda ağır kayıplar vermiş ve şu ana kadar Rakka’ya güney, doğu ve batı hatlarından saldırmıştı.  

Rakka son durum 21 Eylül 2017. 

Örgütün son saldırı ile birlikte kentin yüzde 70’inini ele geçirdiği bildirildi. 
ABD’nin (CJTFOIR) sadece bu sabah saatlerinde aynı bölgelere 30 bombardıman düzenlediği, 6 IŞİD birliği ve 28 mevzinin yok edildiği açıklandı. 

Rakka son durum harita (9 Temmuz – 21 Eylül 2017) 

YAKIN TARİHTE EŞİ YOK
Bu arada ABD’nin Rakka’ya rekor düzeyde yaptığı bombardıman, yakın tarihin en büyük bombardıman rakamlarını oluşturuyor. ABD’nin sadece Ağustos ayı içinde Rakka kent merkezine 6 bine yakın bombardıman düzenlediği duyuruldu.
Orantısız saldırıların şiddetini daha fazla artırmasının nedeninin Deyr Ez Zor olduğu değerlendiriliyor. Deyr Ez Zor‘da Rus ve rejim güçlerine karşı daha fazla ilerleme sağlamak isteyen ABD’nin, Rakka’yı adeta yakarak, bu hattaki saldırıları bir vahşetle noktalamak istediği anlaşılıyor. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir