Rus gemileri Akdeniz’e iniyor


ÇANAKKALE Boğazı’ndan bir gün önce geçen Rus savaş gemisi Azov’un ardından bu sabah da yine Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı Caesar Kunikov adlı Rus savaş gemisi geçerek, Akdeniz’e doğru yol aldı. 

Boğazdan geçen Rus donanmasına ait savaş gemisi. 21 Eylül 2017
Rus Donanması’na ait 112.5 metre uzunluğundaki, 158 borda numaralı savaş gemisi Caesar Kunikov, bugün saat 08.00’de Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. 
Saat 09.15’de boğazda gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu’nu döndü. Ardından da saat 09.30’da Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Köyü’nde dağda bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi’nin önünden geçen Ropucha-1 sınıfı çıkarma gemisi Rus savaş gemisi, Ege Denizi’ne açılmak üzere yoluna devam etti. 
Rus savaş gemisi Ceasar Kunikov, sıcak gelişmelerin yaşandığı Suriye’nin de bulunduğu Akdeniz’e doğru yol aldı. 
Rus savaş gemisi Caesar Kunikov, 4 Aralık 2015’te İstanbul Boğazı’ndan geçerken, güvertesindeki bir askerin, karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasıyla gündeme gelmişti. Çanakkale Boğazı’ndan dün de Rus Donanması’nın Karadeniz Filosu’na bağlı 151 borda numaralı çıkarma gemisi ‘Azov’ geçmiş, Akdeniz’e doğru yol almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir