Suriye son durum haritası (25 Eylül 2017)


SURİYE (HABERYİRMİ) – Suriye son durum haritası (25 Eylül 2017): Eylül sonlarına doğru Suriye genel durumu gösterir haritaya damgasını vuran en önemli gelişme Deyrizor hattı oldu. 

En sıcak hat Deyr ez Zor: ABD-YPG ile Rusya ve Suriye Arap Ordusu’nun (SAA), IŞİD alanlarına yönelik saldırısında ABD ve Rus güçlerin Fırat Nehri’ni “resmi olmayan sınır olarak kullandıkları görülüyor.  

Suriye son durum harita 25 Eylül 2017
Suriye son durum harita 25 Eylül 2017

KHama-Humus’ta kuşatma daralıyor: Diğer kritik gelişme de Hama ve Humus doğusundaki kuşatma altında bulunan IŞİD bölgesi… 

Daha önce rejim kaynaklarınca, Deyrizor‘a tahliye karşılığında IŞİD ve rejimin anlaştığı ve IŞİD’in beraberindeki sivillerle birlikte buraya boşaltacağı yönünde iddiaların gündeme geldiği bölgede rejim saldırıları sürüyor. Henüz bir tahliyenin gerçekleşmediği alan, Ağustos ortalarından itibaren adeta gün gün küçülerek kuşatma genişlemiş ve IŞİD bu noktada büyük toprak parçası kaybetmişti.

Rakka’ya yoğun bombardıman: Rakka’da ise 17. Ordu Üssü’nün bulunduğu kuzey alanları ABD güçlerinin eline geçti. Eylül’de IŞİD‘in Rakka kuşatması kırıldı. Hala direnişin sürdüğü kentte ABD, yoğun bombardımanlara devam ediyor. 
Eylül ayı sonlarına doğru, haritaya bakıldığında rejimin tüm güçlere karı üstünlüğü sağladığı, YPG’nin ise ABD eliyle Deyrizor doğusuna yerleştiği söylenebilir.

Kim yüzde kaçını kontrol ediyor: Rakamlara gelindiğinde ise güç dengesinin neredeyse belirginleştiği söylenebilir. 
Eylül’in ikinci haftasında tüm Suriye’nin yüzde 46’sı rejim güçlerinde, yüzde 23’ü YPG, yüzde 17’si IŞİD, yüzde 14’ü ise ÖSO ve muhalifler kontrolünde bulunuyordu. 
Gelinen son noktada ise IŞİD’in kontrol ettiği alanların yüzde 12 seviyesine görülüyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir