ABD’li komutan açıkladı: Kim önce giderse o alır!


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) AFP’ye konuşan ABD öncülüğündeki Koalisyon güçleri komutanı, SDF’nin Deyrezor hattında bir sonraki hedefinin Al Mayadin olduğunu açıkladı. 

Fransız Haber Ajansı‘nın (Agence France PressAFP), bugün abonelerine servis ettiği bir haber, ABD’nin sonraki hedefinin “Mayadin” olduğunu olduğunu gösterdi.

Adı açıklanmayan ve Suriye’nin kuzeyindeki Kobani (Aynel Arap) bölgesindeki ABD üssünde açıklama yaptığı belirtilen ABD’li komutan, saldırıları değerlendirdi.

AFP, adını vermediği “üst düzey ABD’li komutanla röportaj yayınladı. Foto Arşiv
ABD’li “üst düzey komutan” Rakka’nın yüzde 75’inin YPG kontrolünde olduğunu söylerken, IŞİD’in bölgede sıkıştığını ancak buna karşın teslim olmadıklarını belirtiyor. 

Haberde, “Zor bir mücadele, IŞİD’in vazgeçmeyen ve kaçmayan çok sayıda yabancı savaşçısı var” diyen komutan, “Geride kalan bu küçük kesim de izole oldular, ancak yalnız izole değiller, sivil ve aile üyeleri cihatçılarla birlikte sıkışmış bulunuyor” diyor.

Suriye harita IŞİD 29.09.2017
Mayadin Deyr Ez Zor güneyinde bulunuyor.
YENİ HEDEF MAYADİN

Ajansa konuşan “ABD’li üst düzey komutan”, Deyr ez Zor7daki savaşa dair de açıklamalarda bulundu. “Rakka’nın 2014’te hilafetin başkenti olduğunu, ancak kenti ele geçirmeleri ardından, buranın sonraki operasyonlar için koalisyon güçlerinin kullanacağı yeni stratejik bir üs olacağını” belirten komutan Deyrz Ez Zor’da yeni hedeflerinin de Mayadin bölgesi olduğunu söyleyerek, “El-Mayadeen’e gidiyoruz, El-Mayadeen’de kendi bölgelerimize, koalisyon topraklarında dış saldırılar düzenleyen çok sayıda insan var, bu yüzden de bir kutsal alan olarak kalmasına izin veremeyiz” dedi.


KİM ÖNCE GİDERSE
Komutan, Al-Mayadeen’e saldırıda Rus ve Rejim güçlerinin de aynı bölgede ilerleme ihtimaline karşın neler yapılacağı sorusuna ise “Kaotik olma potansiyeline sahip. Ancak henüz böyle bir durum yok. Eğer Mayadin iki taraf için de Deyr ez Zor gibi olacaksa o halde çelişmek zorunda kalacağız, önce giden taraf için Mayadin daha ulaşılabilir ve basit bir hedef olacaktır” dedi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir