Rus yarbay öldürüldü: IŞİD saldırdı, Ruslar yine kaçtı


Suriye Palmira’da (Tedmur) son durum Mayıs 2017: 
IŞİD, 3 Mart 2017’de rejim güçlerine kaybettiği ve o tarihten bu yana sürekli geri çekildiği Suriye Palmira’da, uzun bir ara sonrası karşı atağa geçti. Palmira (Tedmur) kent merkezinin doğusunda kalan hatlardan rejim ve Rus unsurlarına saldıran örgüt, çok sayıda rejim ve Rus askerini öldürdü. 

Palmira photo: ISIS propaganda videos

 RUSLAR BIRAKIP KAÇTI
Örgüt ilk olarak kentin doğu noktasında ilerlemek için saldırıya geçen rejim güçlerine darbe vurdu. Tulayla Rezerv Yolu’nda ilerleyebilmek için başarısız girişiminden sonra 11 rejim askeri ve 1 tank imha edildi

Palmira Suriye’deki konumu

Bölgede ikinci darbe ise Ruslara vuruldu. Seçkin Rus birliklerinden oluşan Rusya’nın bölgedeki 5. kolordusuna bağlı askerler Palmyra silolarındaki hattan kaçmak zorunda kaldı. Rus birlikleri çok sayıda silah, askeri malzeme, teçhizat ve mühimmatı geride bıraktı. IŞİD, ele geçirilen malzemelerle birlikte bölgeden görüntü geçti. 

Palmira son durum 3 Mayıs 2017

RUSYA: 1 YARBAYIMIZ ÖLDÜ
Saldırılar sonrası örgütün, Palmira doğusunda bazı noktaları ele geçirdiği öğrenildi. 
Gelişme sonrası Rus Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yaptı. Çatışmalarla ilgili bilgi vermeyen ve yer adına değinilmeyen açıklamada, sadece “Suriye’de görev yapan bir Rus askerin hayatını kaybettiği” bildirildi.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye’de görev yapan yarbay
rütbesindeki bir Rus askeri danışmanın, Suriye ordusuna ait birliğe açılan ateş
esnasında hayatını kaybettiği belirtildi. Danışmanla beraber Rusya’nın Suriye’de ölen asker sayısı 32’ye yükseldiği notu düşüldü.

IŞİD 3 NOKTAYI ELE GEÇİRDİ
IŞİD, rejim ve Rus saldırısını püskürttükten sonra ele geçirdiği askeri unsurlarla öldürülen unsurların fotoğraf ve görüntülerini paylaştı. Örgütün bu hamlesiyle Palmira doğusunda 3 noktayı ele geçirdiği öğrenildi. Rus ve rejim güçleri ise karşı saldırı için bölgeye takviye sağlıyor.
IŞİD, rejim güçlerinin elinde olan Palmira’yı 16 Aralık 2016’da ele geçirmiş, rejim ve Rus birliklerinin saldırıları sonucu kent, 3 Mart 2017’de yeniden rejim güçleri kontrolüne girmişti.
IŞİD, Aralık 2016’da kenti ele geçirdiği sırada yine bir Rus üssünü ele geçirmiş ve Rus birlikleri üssü bırakıp kaçmıştı. Haberyirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir