Erkekler eridi: Esad kadınları sahaya sürüyor


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye savaşı boyunca binlerce askerini kaybeden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, son dönemlerde savaşı lehine çevirmesiyle birlikte, Suriye Arap Ordusu’na yeniden personel takviyesi için düğmeye bastı. 

SAA Askeri Okul mezunları

İran’ın temin ettiği Afganistan, İran, Pakistan, Bangladeş’ten gelen paralı milislerle yıpranan Suriye Arap Ordusu’nu (SAA) takviye eden Esad rejimi son olarak ülkede faaliyet gösteren Askeri Okulu’n kadın personellerinin sayısını artırdı. 

SAA Askeri Okul mezunları

Rejim kaynaklarınca yayınlanan raporlarda, Kadın Suriye Silahlı Kuvvetleri Askeri Okulu personelleri eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

SAA Askeri Okul mezunları mezuniyet töreni.

Şam’da düzenlendiği öğrenilen mezuniyet töreninde ise üniformalı kadın personel tören yürüyüşü yaptı. Yemin eden kadın askerler görevlerine başladı.

Rejim, savaşın başladığı 2013’ten itibaren en fazla darbeyi 2014 ve 2015 arasında aldı. Bu dönemde IŞİD ve muhalifler karşısında ülkenin yarısından fazlasını kaybeden rejim, emekliye ayrılmış ordu personelini yeniden silah altına almaya başlamıştı. 2016 sonunda tersine dönen savaşta rejim, ülke kuzeyini YPG’ye bırakma pahasına IŞİD ve muhaliflere karşı gücünü pekiştirmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir