BELGE: Esad, emekli askerleri işe alıyor


Belgede verilen maaşlar yer alıyor.

ÖZEL HABER – Suriye rejimi, yaşı 66’yı geçmesine rağmen emekli askerleri orduya almaya başladı. Haberyirmi, Wasl‘ın yayınladığı belgelere ulaştı. O belgelere göre, rejim güçleri Humus‘taki Baas Partisi şubesi aracılığıyla bölgede orduda yaşanan asker kayıpları nedeniyle emekli askerleri işe almaya başladı, sözleşmelerde 66 yaşındaki emekli askerlerin de orduya alındığı gözlenlendi.
Humus‘ta Baas şubesi tarafından yayımlanan belge, askeri tugaylara yönelik işe alım sözleşmeleri ve resmi maaşlarla vardiya programlarını içeriyor.
Buna göre, ordudan emekli olmuş, subaylara “yüksek rütbe” ve 10 bin Suriye SP‘si maaş tahsis ediliyor. Göreve getirilen bu isimlere ise tahsis edilen silahlara da yer veriliyor.
Bir başka belgede ise Humus eyaletini kapsayan 21 emekli subay ile sözleşmeleri gösteriyor.
2011’de Suriye’de ayaklanmaların başlamasıyla Baas Partisi, bu ayaklanmaları dizginlemek ve ilk etapta parti genel merkezini korumak için kısa eğitimlerin ardından silahlı birimler oluşturmuştu. Ancak iç savaşın büyümesi ve yayılması sonrasında bu birimler askeri birimleri korumak için yeniden düzenlendi. Çatışmada ölen askerlerle ordudaki asker sayısının azalmaya başlaması ise bu grupların da savaşlarda kullanılmasının önünü açmıştı. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir