HTS, IŞİD bölgesini ele geçirdi: Hama son durum harita (24 Ekim 2017)


SURİYE, Hama (HABERYİRMİ) – İdlib ve Hama doğusunda kontrolünde bulunduran Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ), IŞİD’in 9 Ekim’de Hama doğusunda ele geçirdiği köyle tamamen kontrol altına aldı.  
HTŞ güçlerine bağlı güçler.

IŞİD, 9 Ekim’de İdlib güneydoğusu Hama Kuzeybatısında kalan hatta HTŞ noktalarına saldırmış ve 20’ye yakın köyü ele geçirmişti.

Rejim güçlerinin IŞİD’ten 4 Ekim’de ele geçirmesine karşın, bölgenin kırsalından sızma saldırısıyla HTŞ hatlarına saldıran IŞİD, 15 gün sonra “Kusum” bölgesinden tamamen çıkmış oldu. Halen IŞİD güçleri, bölgenin daha güneyinde “Mazluf” olarak haritada görülen küçük bir alanda rejim kuşatmasında bulunuyor. Her iki hat, IŞİD’in Hama doğusunda varlık gösterdiği son iki noktaydı.
Suriye harita son durum: İdlib-Hama kuzey doğusu

HTŞ yayınladığı açıklama ile IŞİD’in 9 Ekim’de bölgeye girişiyle ilgili yaptığı açıklamada rejimi suçlamış, IŞİD’in bölgede var olmamasına karşın, Hama doğusuna sızma girişiminin sorumlusunun rejim unsurları olduğunu duyurmuştu. HTŞ, bölgede IŞİD’in olmadığını, ancak Rusya ve rejimin Khanasser’i (Hanasır) geçmesine izin verdiğini ileri sürdü.

IŞİD’in Hama doğusunda kısa süre önce rejim kontrolüne geçen Selamiyah bölgesinden Hama kuzey hattına sızdığı biliniyor. Rejim güçleri bu hattı 4 Ekim’de ele geçirmesine karşın tam kontrol sağlayamamıştı.

Kusum hattından sonra, Mazluf’un da düşmesiyle IŞİD Suriye kuzeyinden ve orta kesimlerinden tamamen çıkmış olacak. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir