Ordu sıfır noktasında: Kaim son durum harita (29 Ekim 2017)


IRAK, Anbar (HABERYİRMİ) – Irak ordusu ve Şii unsurlar, Kaim yolunda 5 köyü ve kasabanın girişindeki su istasyonunu ele geçirdi. Ordu unsurları Kaim kasaba sınırlarının “sıfır noktasına” ulaşmış durumda. 

Irak güçlerinin, Anbar vilayetine bağlı Kaim’e yönelik saldırılar kapsamında 5 köy ile stratejik önemi olan mekanları ele geçirdi.
Kaim son durum – 29 Ekim 2017
Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Enformasyon Birimi‘nin devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, ordu ve Haşdi Şabi birliklerinden oluşan güçlerin, El-Kaim ilçesinde En-Nezve, En-Nehye, El-Imari, Et-Tazaliyye ve Retace köylerinin yanı sıra El-Hur Köprüsü, Kaim Tren İstasyonu, vagon onarım fabrikası, Kaim Elektrik Santrali, Ukaz Gaz Santrali ile El-Meşari bölgesinde kontrolü sağladığı belirtildi. Irak güçlerinin IŞİD’ın elindeki bölgelerde ilerleyişini sürdürdüğü son olarak da Kaim doğu girişindeki Su istasyonu‘nun ele geçirildiği kaydedildi.
24-27 Ekim arasında bölgenin durumunu gösterir hakaretli harita
Irak savaş uçaklarının da Kaim ve Rava‘da IŞİD‘in kontrolündeki 8 mevziye hava saldırısı düzenlediği, saldırılarda bazı IŞİD üyelerinin öldüğü, bir patlayıcı madde deposu ile cephane deposununun da kullanılamaz hale getirildiği aktarıldı. 
Son durum 29 Ekim 2017: Irak ordu unsurlarının su istasyonunu ele geçirdiği bildirildi. Kaim, Anbar/IRAK
Kaim hattına yönelik saldırı ilk kez 16 Eylül’de Şii Hizbullah tarafından duyurulmuş, saldırıya Irak ordu unsurları ve Haşdi Şabi militanları da katılmıştı. 
Ancak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu nedeniyle ordu, tüm dikkatini Kerkük hattına çevirmişti. İlk olarak IŞİD kontrolü altında bulunan Kerkük’e bağlı Havice ilçesini 7 Ekim’de ele geçiren Irak ordusu, bu operasyon sonrasında 16 Ekim’de de Kerkük’e operasyon başlattığını duyurmuştu. Kerkük’ün 17 Ekim’de düşmesi ve ordu birliklerinin Peşmerge karşısında kuzey alanlarında zorlanmadan ilerlemesiyle birlikte tüm gözler yeniden IŞİD’in Irak-Suriye hatlarında elinde bulundurduğu alanlara çevrildi. 
Yeniden Kaim hattına yönelen Irak ordusu, bu saldırılarla birlikte, IŞİD’in Irak’ta 3 vilayet sınırlarını içine alan bölgedeki denetimini sonlandırmayı amaçlıyor. 
Anbar sınırları dışında IŞİD, yine Irak’ın Suriye sınırında kalan Ninova’nın güney batı bölümü ile Selehaddin vilayetinin Irak orta kesimlerinde kalan küçük bir bölümünü kontrol ediyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir