YPG, Kuzey Irak’a gidiyor


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – Suriye kuzeyinde Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran PKK/PYD, güçlerinin bir bölümünü Irak’ın kuzeyine gönderdiği bildirildi.

Son olarak 17 Ekim’de Rakka’yı işgal eden YPG’nin, kuzey Irak’ta hareketli günlerin yaşandığı sıralarda bölgeye sevkiyat yaptığı bildirildi. 

YPG Rakka – 17 Ekim 2017

Türkiye’nin Şanlıurfa’ya bağlı Harran ilçesinin karşısında bulunan Rakka’ya bağlı Tel Abyad’ta örgüt militanlarının yarısının Irak kuzeyine gönderildiği öğrenildi. 

Gelişme bölge kaynaklarınca da doğrulandı. 

REJİMDEN YARDIM İSTEDİ
Türkiye resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’na konuşan Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, “Tel Abyad ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran terör örgütü PKK/PYD, güçlerinin yarısını Irak’ın kuzeyine göndermesiyle oluşan boşluğu kapatmak için Esed güçlerinden yardım istedi” diyerek, YPG’nin bölgede rejimle işbirliğini sürdürdüğünü söyledi.
Örgütün, Irak kuzeyine giden militanların Tel Abyad’a dönmesiyle birlikte ilçenin tekrar PKK/PYD’ye teslim edilmesi konusunda rejimle anlaştığı iddia edildi.
Örgütün kuzey Irak bölgesine neden gittiğine ilişkin detaylar ise bilinmiyor. 
Irak ordusunun 16 Ekim’den bu yana saldırdığı Kuzey Irak’ta, Barzani yönetimi birçok bölgeyi kaybetti. IKBY, bu hezimetin Talabani’ye bağlı Peşmerge ile PKK’nın Haşdi Şabi ile anlaşmalı olarak cepheyi terk etmesinden dolayı yaşandığını açıklamıştı. 
PKK’nın bu hamle ile Talabani’ye bağlı KYB ile Barzani’den sonra bölgede kontrol sağlamayı amaçladığı belirtiliyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir