Esad: Suriye savaşı Deyrizor ile bitmeyecek


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye savaşının önümüzdeki günlerde belirleyicisi olan açıklamasını yaptı.
İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti ile bir araya gelen Esad, savaşla ilgili süreci anlatırken, “Bu savaş Deyrizor ile son bulmayacak” diyerek, savaşın IŞİD sonrası YPG ve muhalif unsurların kontrolündeki bölgelerde süreciğine dair ilk ciddi sinyali vermiş oldu. 
Esad, IŞİD’in
ülkede kalan son yerinin Deyrezzor olmasına karşın, “savaşın Deyrezzor ile sona ermeyeceğini” belirterek Suriye ordusu ve müttefiklerinin “terör örgütlerine karşı mücadelesinin süreceğini” söyledi. 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed devam eden savaşın Deyrezzor kentinde sona ermeyeceğini söyledi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad

Esad açıklamasında IŞİD’ten sonrasına dair kimi hedef alacaklarına ilişkin örgüt adı vermedi. Ancak bu bağlamda açıklaması içinde “devletleri zayıflatmayı ve bölmeyi
amaçlayanları hedef alacaklarını”
 belirtmesi, özellikle İdlib’te kontrolü sağlayan Türkiye destekli ÖSO unsurlarıyla, Suriye kuzeyini büyük oranda ele geçiren ABD destekli YPG unsurlarını kastettiği değerlendiriliyor.


DANIŞMANI KONUŞTU: İLGİLENECEĞİZ
Rejim tarafından benzer bir açıklamada Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın danışmanlarından Bouthaina Shaaban‘dan geldi. Shaaban, Suriye’deki Türk ve ABD askerlerini “işgalci” olarak niteleyerek ülkesinin “ilgileneceğini” ifade etti. 

Shaaban, Lübnan merkezli al-Mayadeen televizyonunda dün yayımlanan söyleşisinde Şam‘ın YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından İslam Devleti’nden geri alınan Rakka’dan da vazgeçmediğini söyledi.

Shaaban, “Türkiye bugün sömürgeci bir ülkedir, tıpkı Amerikan güçleri gibi topraklarımızda bulunmaları yasa dışıdır… Topraklarımızdaki yasa dışı işgalci güçlerle nasıl ilgileniyorsak bu konuyla da öyle ilgileneceğiz” dedi. AJANSLAR/HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir