Fransız kanal, Cerablus izlenimlerini böyle aktardı (VİDEO)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Geçtiğimiz yıl, 24 Ağustos’ta IŞİD’in çekilmesi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteği ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının kontrol etmeye başladığı Cerablus, Fransa’nın uluslararası haber kanalı FRANCE 24 kanalına konu oldu.

“Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında geçen bir yılın ardandan bölgeden izlenimlerini paylaşan kanal burada eğitimden, sağlığa, güvenlikten, altyapı ve üstyapı yatırımlarına ilçedeki değişimi ekrana taşıdı. 
Halep’in Türkiye sınırına sıfır noktasındaki ilçesi Cerablus’a yönelik sözkonusu harekat, Menbiç’i işgal eden ABD destekli YPG unsurlarının, Menbiç’ten sonra buraya yönelik hazırlık yapmaya başladığı sıralarda TSK tarafından başlatılmıştı. 

FRNANCE24 kanalının, Genelkurmay Başkanlığı’nın, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği program dahilinde ilçede çakim yaptığı öğrenildi.

Aralarında yabancı basın mensuplarının da bulunduğu 50’den fazla gazetecinin katıldığı basın turu geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir