İsrail sponsoru, Müslümanları ‘tavlamak’ için tesettüre girdi! (ÖZEL)


Müslümanların İsrail’e yönelik ambargo listelerinin en başında yer alan P&G (Procter & Gamble) şirketi, Prima markası için ilginç bir stratejiye imza attı. Reklamlarında ilk kez başı örtülü bir figür kullanan marka, “Enes’in annesi Hayriye, artık yeniden Prima kullanıyor” içerikli mesajla, ürünü almayan tepkili Müslümanların kanına girmeye çalışıyor.


PRİMA REKLAMINDA İLK KEZ BAŞÖRTÜLÜ BİR KADIN!
Ulusal yayın yapan televizyon kanallarının reklam kuşaklarında yayınlanmaya başlayan “Anneler Prima Aktif Bebek Deneyimlerini Paylaşıyor” başlıklı seri içinde yer alan “Enes’in Annesi Hamdiye Hanım’ın Prima Aktif Bebek Deneyimi” başlıklı reklam filminde, ilk kez başörtülü bir kadın figüre yer verildi.

 Prima resmi Youtube kanalı Prima Dünyası / “Enes’in Annesi Hamdiye Hanım’ın Prima Aktif Bebek Deneyimi” başlıklı reklam filminden.
İsrail’e verdiği açık destek nedeniyle sık sık Türkiye’deki İslami kesim tarafından da protesto edilen ve bu nedenle satışları da sık sık dalgalanan şirket, yeni reklamında ürünü kullanmayı bırakan “hassas tüketicileri” hedef aldı. 


PRİMA’YI BIRAKAN ‘ENES’İN ANNESİ’ YENİDEN PRİMA’YA DÖNÜYOR!
Türkiye’deki Müslüman kesimi “ikna etmesi” için verdiği “ince mesajlar” dikkat çeken reklamda, kucağında bir çocukla ekrana gelen başörtülü bir kadın, Prima kullanmaktan vazgeçtikten sonra “nasıl yeniden Prima kullanmaya başladığını” anlatıyor. 

Ekranın sol alt köşesinde “Hamdiye Algan, 30 Mardin – Enes’in annesi” bilgisinin yer aldığı 15 saniyelik reklamda kucağında “çocuğu” ile kamera karşısına geçen kadın, “İlk başta Prima ile başladık, daha sonra başka bir markaya geçtik. Bez emiyor ya; kuru sanıyorsun. Bir de Prima’ya baktım kupkuru” ifadeleri yer alıyor. 
Reklam, “Prima… Annelerin 1 numaralı tercihi” ifadeleriyle son buluyor.

Prima resmi Youtube kanalı Prima Dünyası / “Enes’in Annesi Hamdiye Hanım’ın Prima Aktif Bebek Deneyimi” başlıklı reklam filmi. / Youtube


“İSRAİL DÜŞMANI MÜSLÜMAN TÜKETİCİYE” ÖZEL STRATEJİ
Firmanın, İsrail nedeniyle daha önce de sık sık ürünü protesto ederek “tüketmeme” eğilimi gösteren Müslüman kesimi, yeniden kazanmak için böyle bir strateji izlediği, reklamda seçilen “Enes” ve annesi “Hayriye” isimlerinin de “bu kesimi tavlamaya yönelik stratejinin parçası olduğu” değerlendiriliyor.  
Annenin, “Prima’yı kullanmayı bırakmıştım, şimdi yeniden kullanıyorum” ifadelerinin de aynı stratejinin parçası olarak, “kaybedilen Müslüman tüketicinin yeniden markaya kazandırılması” için özellikle seçildiği belirtiliyor. 

P&G ürettiği ürünler. P&G resmi sitesi: Markalarımız sayfası

Şirket, farklı zamanlarda İsrail’e yönelik her protesto girişiminde, İslami kesimin ambargo listesinde yer almasıyla biliniyor. Şirket, medya reklamları ve farklı kampanyalarla protesto öncesi satış rakamlarına ise bu tür reklam kampanyalarıyla yeniden ulaşıyor.
Diğer taraftan, reklamın şirketin Youtube kanalında yüklenme tarihi ise 6 Aralık olarak görünüyor. Bilindiği gibi ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınacağını Kasım sonunda ilan etmiş, bu açıklamanın ise resmi olarak 6 Aralık’ta canlı yayında duyurulacağı belirtilmişti. Trump, Türkiye saati ile 6 Aralık 2017’de saat 21.00’da bu kararı açıklayıp, resmi belgeyi canlı yayında gerçekleştirdiği şov ile imzalayarak Kudüs’ün İsrail’in resmi başkenti olduğunu duyurmuştu.

P&G ürettiği ürünler. P&G resmi sitesi: Markalarımız sayfası
İlk kez 1837’de ABD’de kurulan P&G (Procter & Gamble) halen bu ülkenin Ohio eyaletinde bulunuyor. Çok sayıda temizlik ürünü üreten şirketin Türkiye’de (Gebze) ürettiği ürünler arasında yer alan Prima dünyada ve Türkiye’de alanında en fazla satılan ürünler arasında yer alıyor. 80 ülkede operasyon halinde bulunan P&G’nin 140 ülkede de ürünleri satılıyor. 
Şirket ABD sermayeli olarak görünse de “İsrail devleti’nin gayriresmi ana sponsoru” olarak biliniyor. 
Şirketin Türkiye sitesi üzerinde yer alan bilgilere göre Türkiye pazarına 1987’de giriş yapan şirktet Gebze ve Şekerpınar fabrikalarında deterjan ve bakım ürünleri üretiyor. Türkiye ise P&G için en büyük ve dinamik pazarlardan biri olarak biliniyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir