ÖSO mevzi aldı, TSK teyakkuzda: Afrin son durum harita (15 Ocak 2017)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türkiye’nin Afrin‘e yönelik olası saldırı hazırlıkları, bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu. 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), çok sayıda tank ve zırhlı aracı bölgeye yönlendirirken, Afrin’deki YPG mevzilerinin de kuzeyde Kilis, batıda Hatay ve doğuda Azez hatlarından dikkatle izlendiği bildirildi. Bölge kaynakları Fırat Kalkanı Bölgesi olarak bilinen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının da TSK‘dan gelecek emri beklediği bildirildi. Haberyirmi hiç bir yer bulamayacağız detaylarla bölgenin nabzını tutmaya devam ediyor.

Azez: Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları. Afrin için emir bekliyor.
Gözler Afrin’de… Suriye Kuzeyinde Halep’e bağlı ilçe konumundaki Afrin YPG/PKK’nın Suriye kuzeyi boyunca oluşturmak istediği “YPG kuşağı”nın en batısını oluşturan stratejik bir bölge… Afrin YPG’nin Akdeniz’e açılmasında en önemli hat olmasının yanında, ABD’nin de vekil örgüt aracılığıyla Türkiye güneyini kuşatmaya almak istediği kritik bölge…
Türkiye’nin uzun süredir askeri sevkıyat yaptığı bölgede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ocak’ta Elazığ İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşma ile hareketlilik zirve yaptı. Erdoğan’ın “Ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları 1 haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” sözleri sonrası bölge aralıklarla vurulmaya başladı.

BÖLGEYE SEVKIYAT HIZLANDI
Aynı zamanda örgütün TSK’ya ait bir zırhlıyı vurmasına misilleme olarak düzenlenen saldırılarda Afrin Hatay sınırına yakın Hamame, Trench, Cinderes, Dewe, Celeme, Hezve, Aske ve Sadare hatlarında bulunan örgüt mevzileri ateş altına alınmıştı. 
Hatay bölgesine intikal eden TSK zırhlıları
Bugün ise bölgeye TSK tarafından yapılan sevkıyatın hızlandığı bildirildi. Hatay hattında Şanlıurfa başta olmak üzere çok sayıda farklı şehirde konuşlu zırhlı tugay birliklerine bağlı zırhlı araçların gönderildiği gözlendi. 
Dün devam eden intikaller gece saatlerinde de sürdü. Bazı araçların ise Reyhanlı hattından Suriye’ye giriş yaptığı görüntülendi. Bu hatta Afrin güneyine konuşlu TSK birliklerinin “gözlem noktaları” bulunuyor. 
Aralık 2017’da Astana’da Rusya ve İran’la yapılan mutabakat sonrası Türkiye Afrin güneyindeki bazı alanlara konuşlanmıştı.  
13 Ocak’tan başlayarak 14 Ocak’ta da süren saldırılar sonrası Ağustos 2016’da ÖSO unsurlarının TSK desteği ile ele geçirdiği alanlarda da hareketlilik başladı. 


MUHALİFLER SALDIRI POZİSYONUNDA
Azez, El Bab hattında bulunan muhalif unsurların alarm düzeyine geçtiği ve 20 bin muhalif savaşçının olası Afrin saldırısı öncesi hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi. Bölgeden gelen fotoğraflarda, grupların savaş düzenine geçtiği ve mevzi aldığı görülüyor. Bölgeden gelen fotoğraflarda, grupların savaş düzenine geçtiği ve mevzi aldığı görülüyor.

Afrin son durum harita 15 ocak 2018
Suriye Halep-Afrin son durum harita 15 ocak 2018

Haberyirmi Afrin haritası… Haritaya göre Afrin’in, daha doğudaki (Menbiç, Kobani…) YPG unsurlarıyla tek bağlantısını Tel Rifat hattı güneyinde bulunan rejim bölgesi oluşturuyor. 
Afrin’in kuzeyinde Kilis, batısında Hatay bulunuyor. Suriye kuzeyindeki kentin güneyinde ise İdlib yer alıyor. Bu hatta da TSK unsurlarının “gözlem noktaları” bulunuyor. Yine doğusunda bulunan Azez ve El Bab hatlarında da TSK destekli muhalif yapılar yer alıyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir