Yeni üs kurdular: ABD, YPG’yi Fırat’ın batısına taşıyabilir

ABD’nin, YPG’yi desteklemek ve işgali kalıcı hale getirmek için Deyr ez Zor’da yeni bir askeri üs kuruyor.


ABD’nin, YPG’yi desteklemek ve işgali kalıcı hale getirmek için Deyr ez Zor’da yeni bir askeri üs kuruyor.
Suriye rejiminin başlıca destekçilerinden İran’ın Fars haber ajansı, “ABD güçleri, Deyr ez Zor’un doğusunda çöle benzeyen bir bölgede yeni bir askeri üs kuruyor” dediği haberinde, kaynaklara dayanılarak üssün inşaası için gerekçe olarak “YPG’nin IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonlara destekleme” amacının gösterildiği belirtildi.

Buna karşın YPGG’nin söz konusu bölgede, Suriye ordusu ile birkaç defa karşı karşıya gelmiş, ABD unsurları Suriye ordusunu hedef alarak rejim bölgelerinde de YPG’nin ilerlemesine olanak tanıdığını görülmüştü.

Suriye son durum harita Mayıs 2018

Geçen ay benzer bir gelişme ile ABD güçlerinin, Deyr ez Zor’un güneyindeki El Ömer petrol alanında yeni ve gelişmiş bir askeri üssü inşa etmişti.
Bu arada ABD ve örgüt Koniko ve El Ömer petrol alanları dahil, konuşlandıkları bölgelere füze, askeri araçlar ve köprü ekipmanı dahil büyük miktarda silah ve teçhizat taşıyor. Fırat Nehri batısı rejim kontrolünde olmasına karşın, örgüt ve ABD’nin tahkimatların köprülerle sürdürmesi Fırat’ın karşı yakasındaki rejim güçlerinin de hedef olabileceği değerlendirmelerine neden oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir