PKK’nın 2017 kayıpları ne oldu (ÖZEL)


TÜRKİYE, Ankara (HABERYİRMİ) Suriye kuzeyinin büyük bölümünde kontrol sağlayan PKK, Türkiye’de verdiği kayıplarla dikkat çekti. TSK, 2017 içinde bin 212 PKK‘lının öldürüldüğünü açıklarken, örgüt yayınladığı bilanço ile kayıp sayısını duyurdu. 

Hem Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hemde PKK 2017 yılı bilançosunu açıkladı. 
TSK’nın açıklamalarına göre, 2017 içinde bin 212 PKK militanı çeşitli illerde yürütülen operasyonlarda öldürüldü. 

TSK; Öldürülen, ele geçirilen, yaralı ve teslim olan militanlarla etkisiz hale getirilen toplam PKK’lı sayısını ise 2 bin 207 olarak duyurdu. 
TSK’nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre son bir yılda yapılan operasyonlarda aralarında arananlar listesinde yer alan 62 ismin de bulunduğu toplam 2 bin 207 PKK’lı etkisiz hale getirildi.
Diğer taraftan PKK da resmi internet sitesi hezenparastin üzerinden 2017 bilançosu yayınladı. Örgüt, 2017 içinde 772 eylem yaptığını, polis ve asker olmak üzere toplam 2 bin 616 güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü iddia etti. PKK, yaşanan çatışmalarda 594 PKK’lının öldürüldüğünü, güvenlik güçleri tarafından yaralı ya da sağ olarak yakalanan militan sayısının da 30 olduğunu duyurdu.
Örgütün kendi kayıplarını 594 olarak duyurması önemli. Zira önceki yıllarda açıklanan sayı bu rakamın altında bulunuyordu. Sayının yüksekliği PKK’nın açıklanandan daha fazla kayıp vermiş olabileceğini ortaya koyuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir