Rejim, o bölgeyi kuşattı: İdlib son durum harita (20 Ocak 2018)


SURİYE, İdlib
(HABERYİRMİ) – Hama Hanasır hattından İdlib’e doğru ilerleyen rejim güçleri, bazı köyleri bölgedeki HTŞ yapılanmasından ele geçirdi. Bu hamle ile haritada kırmızı oklarla gösterilen alandaki çemberin kuzey hattı da kapanmış ve rejim İdlib Hama, Halep’te bulunan IŞİD ve muhalifleri kuşatma altına almış oldu. 

Rejim çember içindeki Umm Tinah bölgesini ele geçirdi. Halep içinde oklarla gösterilen alandaki boşluk kapandı. Rejim İdlib Hama, Halep’te bulunan IŞİD ve muhalifleri kuşattı. 20-Ocak-2019

Suriye rejim güçlerinin İdlib, Halep ve Hama vilayetlerinin kesiştiği sınır hattındaki saldırıları sürüyor. 18 Aralık’ta Afrin güney sınırında bulunan Türkiye köyünün ele geçirilmesiyle kuzeye ilerleyen Rus destekli rejim güçleri, şu ana kadar 40 kilometreden fazla bir alanda yarma harekatı ile kuzeye doğru ilerlemişti. 
Bu yarma kolunu Halep Hanasır hatlarında bulunan rejim güçleriyle birleştirmek ve hem muhalif hem de IŞİD’i kuşatmak için harekete geçen Suriye Arap Ordusu (SAA), son olarak Halep Hanasır hattının 5 kilometre batısında kalan Umm Tinah köyünü ele geçirdi. 
Köyün ele geçirilmesiyle birlikte Halep’teki askeri unsurların, İdlib doğusunda Halep batı sınırındaki rejim güçleriyle arasındaki mesafeyi kapatmış oldu. 
Rejim bu hattı ele geçirmesiyle hem IŞİD, hem de Heyet-i Tahrir-i Şam yapılanmasına bağlı Şam’ın Fethi Cephesi (Cephetül Şam) grubuna (Eski Nusret-Nusra Cephesi) bağlı unsurların “tam kuşatmaya” aldı.  

İdlib kentinde muhaliflerin saldırısında rejim güçleri çok sayıda kayıp verdi.
İdlib saldırında rejim güçleri büyük kayıp verdi

Bu arada muhaliflerin saldırıları rejim unsurlarını yavaşlatsa da ilerleyişini durduramıyor.
Son olarak İdlib’in güney kırsalında bulunan El Lubeyde Köyü yakınlarında rejim güçlerine yönelik yapılan saldırıda da 25 rejim unsurunun öldürüldüğü belirtildi. 
Saldırının başlamasıyla bölgede
yoğun çatışmaların yaşandığını ve tarafların karşılıklı ağır silahlarla
birbirine saldırdığını belirten yerel kaynaklar, rejim güçlerinin bölgede çok
sayıda zayiat verdiğini kaydetti. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir