Şam’da vicdanların vurulduğu an: Bebeğini kurtardı, kendisi kaldı (Özel Haber)


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Rus ve rejim bombardımanı sonrası bebeği ile enkaz altında kalan Suriyeli annenin, bebeğini kurtarmak için gösterdiği çaba izleyenleri ağlattı. Moloz altında kendi bedenini siper eden anne, arama çalışmaları ardından mahsur kaldıkları göçüğe ulaşan kurtarma görevlilerine bebeği iterek teslim ediyor. 

İki yaşlarındaki bebeğin molozdan çıktığı an. O’nu sıkıştığı yerden, kendisi gibi enkaz altında kalan yetişkin birinin koruduğu, daha sonra enkaz altındaki küçük delikten bebeği uzatarak, kurtarma görevlilerine uzattığı görülüyor.  

Görüntüler Şam’dan…  9 Ocak’ta, Şam’ın doğu kırsalında bulunan Sakba kasabasına yönelik bombardıman sonrası…
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından sosyal medya hesabı tarafından yayınlanan o görüntüler ise Suriye’de sivillere yönelik saldırıların boyutunu ve acımasızlığını gösteriyor. Sakba’ya yönelik hava bombardımanı ile yıkılan binaların molozları arasından bir bebeğin kurtarıldığı anlar kayıtlara giriyor.  

Ancak görüntülere dikkatli bakıldığında, bir bebeğin kurtarılmasından çok daha büyük bir olayın kayıtlara girdiği görülüyor. 

O’nu sıkıştığı yerden, kendisi gibi enkaz altında kalan yetişkin birinin koruduğu, daha sonra enkaz altındaki küçük delikten bebeği uzatarak, kurtarma görevlilerine uzattığı görülüyor. O kişinin annesi olduğu farkediliyor. Kendisi de enkaz altında kalan annenin,  daha sonra enkaz altındaki küçük delikten bebeği uzatarak, kurtarma görevlilerine uzattığı görülüyor.
Bebek, annesinin uzattığı boşluktan çekilerek kurtarılırken, etraftan tekbir sesleri yükseliyor. Annenin kurtarılıp kurtarılamadığı ise bilinmiyor. 

300 SİVİL KATLEDİLDİ
Başkent Şam’da Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta bölgesi, 14 Kasım 2017’den bu yana rejim ve destekçilerinin şiddetli hava ve kara saldırılarının hedefi oluyor. 
Doğu Guta Duma ve Haresta ilçeleri ile Sakba, Hammuriye, Merc, Arbin, Misraba, Medyere, Zemelka, Cisrin, Ayn Terma ve Beyt Sava beldeleri ağır bombardımanın altında bulunuyor. 

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından derlenen bilgilere göre, 14 Kasım 2017’den bu yana Doğu Guta’ya düzenlenen saldırılarda 5’i Sivil Savunma görevlisi 303 sivil hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise bin 400’ü geçti. 
Rusya’nın da rejime hava desteği vermeye başladığı son 2 haftada 161 sivil can verdi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir