Rejim hava üssünde; ÖSO çekiliyor: İdlib son durum harita (11 Ocak 2017)


İdlib son durum haritası (11 Ocak 2017) – ÖZEL HABER
SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – Suriye Arap Ordusu‘nun (SAA), Rus güçleriyle birlikte İdlib‘e yönelik saldırılar kritik noktaya ulaştı. 

Halep kent merkezi ve orta kesimlerini İdlib güneydoğusuna bağlayan bölgede bulunan stratejik Ebu Duhur Hava Üssü bugün rejim güçlerinin kontrolüne girdi. 

Suriye Halep orta kesimi İdlib doğu sınırında kalan Ebu Duhur Hava Üssü. Düşmeden hemen önce – 11 Ocak 2018 Haberyirmi

Bu hamle ile güneyde Ebu Duhur Hava Üssü‘nde bulunan rejim güçleri ile kuzeyde, Halep kent merkezinin güneyinde konuşlu rejim güçlerinin birleşmesine sadece 15 kilometre mesafe kaldı. 

Ebu Duhur Hava Ussü / Arap RT muhabiri böyle poz veriyor.

Kuzey ve güneyden muhalif unsurlara “yarma” harekatı şeklinde saldıran rejim güçleri, Rus bombardımanı eşliğinde saldırılarına devam ederken, SAA unsurları 18 Aralık’tan bu yana süren saldırılarda 45 kilometrelik koridorda kontrol sağlamış oldu.

Rejim dün geceden itibaren 11 Ocak itibari ile Jubb Abyad, Aziziyah, Ras Al-ain, Rasm Niyas, Rasm Al-jahash, Uwejah, Umm Tamakh, Buwaydir, Rifiyah, Bayaah Sagirah, Bayaah Kabirah, Qawlat Buwaydir, Tall Salmo, Al-Baiyaiyah, Al-Dabshiyah, Zafr Sagheer, Zafr Kabeer, Bayaa Kabeera, Bayaa Sagheera, Um Jorah, Al-Buwyti, Rasm Ayed ve Um Jareen köylerini ele geçirdi.

Suriye İdlib-Halep hattı son durum harita 11 Ocak 2018 (siyah tireli çizgiler vilayet sınırlarını gösteriyor) 

Son saldırılarla birlikte rejim unsurları idlib güney sınırlarından kuzeyine ve Halep güneydoğusunu da içine alan hat boyunca 18 Aralık’tan 11 Ocak’a kadar 45 kilometre ilerleme kaydetmiş oldu.

Bu arada muhalif unsurların rejimin ilerleme hatlarından hızla çekildiği rapor edildi. Ebu Duhur Hava Üssü ile kuzeyde, Halep kent merkezinin güneyi arasında kalan 15 kilometrelik son hatta mevzilenen ÖSO’ya bağlı unsurların mevzileri terkederek geri çekildiği bildirildi. 
Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ) komutanlarından Ebu Şam.
Bu bölgede bulunan Cebel Hos hattında konuşlu Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ) komutanlarından Ebu Şam’ın, bölgeden çekildiğini gösterdiği iddia edilen bazı görseller sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı. 


SALDIRILARDA 100’E YAKIN SİVİL ÖLDÜ
Suriye’nin kuzeyindeki İdlib gerginliği azaltma bölgesinde rejim ve destekçisi Rusya’nın saldırıları son 3 haftadır sürüyor. 
Han Şeyhun, Serakib, Kefer Sicne, Kefrenbil, Maarretinuman ve El-Temaniye ilçeleri ile Maarşurin, Maaretihırme ve El Tuh köyleri Rusya ve rejimin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. 
Beyaz Baretliler, söz konusu sürede İdlib’de en az 95 sivilin yaşamını yitirdiğini, 200’den fazla sivilin yaralandığını belirtti. 
Öte yandan kentin güney kırsalında İran destekli gruplar ile rejim karşıtı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 
Rejim destekçisi güçler, İdlib ilinin güneyindeki Sincar beldesini ele geçirdikten sonra stratejik öneme sahip Ebu Zuhur havalimanına yöneldi. Türkiye sınırındaki İdlib, 4-5 Mayıs’taki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti.


REJİM, 45 KİLOMETRE İLERLEDİ
Rejim güçleri Hama kuzeyinde başlayan saldırılar kapsamında 18 Aralık’ta İdlib güney sınırlarına ulaşmıştı. Hızla ilerleyen SAA, Qasr Ali köyünü ele geçirip İdlib sınırlarından içeri 19 Aralık’ta adım atmış oldu
28 Aralık’ta, İdlib güney sınırları içinde kalan Dajaj ve Tamat el Halife, Mushayrifa bölgeleri, 29 Aralık’ta, Ebu Dali köyü, 1 Ocak’a Khwein al-Kabir, Al-Khuwayn köyleri rejim güçleri tarafından ele geçirildi. 
5 Ocak’ta Umm Rujam, Faheel Jalas, Rujm Al-Mushrif, Luwaybidah köyleri, 9 Ocak’ta da Burtuqalah, Farijah, Juhman, Duwadiyah, Ray Al-hawa, Abul Eleij, Jubb Al-Qasab, Maksar Tahtani, Maksar Fawqani, Harmalah, Bashkun, Harjalah, A’jaz, Ebu Duhur hattında kalan Abu Tahiha, Harmala, Karatin, and Al-Mushrefa, Rubay köy ve beldeleri de SAA kontrolüne girdi. 
SAA unsurları 18 Aralık’tan bu yana 45 kilometrelik koridorda kontrol sağlamış oldu. HABERYİRMİ
İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir