Sis kalktı, o köy TSK/ÖSO’ya geçti: Afrin son durum harita (28 Ocak 2018)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) Afrin’e yönelik harekatın ilk gününden beri etkisini gösteren kötü hava, yerini açık ve güneşli havaya terk etti. Görüş mesafesinin artmasıyla ard arda kalkan F-16’lar başta Burseya Dağı’na yönelik yoğun hava saldırısı düzenlerken, kuzeybatı hattında bulunan ve daha önce YPG’nin geri aldığı köylerden Ali Bakki köyü de TSK/ÖSO unsurlarının denetimine geçti.

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, operasyonun 8. gününde TSK açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Hatay Hassa ilçesi Suriye sınırında konuşlanan obüsler, Afrin kırsalındaki terör hedeflerini vurdu. Yağış ve sisin kalkmasının ardından başlayan atışlarla teröristlerin mevzileri bombalandı. 
Ele geçirilen Ali Bakki Köyü, Raju kuzeyinde Bülbül’ün batısında kalıyor.
Ayrıca atışın yapıldığı bölgelerde F-16 savaş uçakları da hedefleri vurdu. Karadan ilerleyen TSK ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri de Hatay’n Reyhanlı ilçesinin karşı bölgesine düşen Ali Bekki köyünü ele geçirildi.
Ele geçirilen bir başka alan da Raju kasabasının batısındaki tepelik alanlar oldu. Ele geçirilen 740. Tepe’den Reju kasabasının göründüğü belirtiliyor. 

Alanın kasaba için stratejik önemdi olduğu öğrenildi. (Aşağıda tepenin fotoğrafı)

Raju kasabasının batısındaki tepelik alanlar TSK/ÖSO’da.

BURSEYA’DA ETKİLİ SİS BUGÜN KALKTI

Afrin harekatının en zor cephesi… Azez hattından Afrin’e yapılmak istenen giriş, Cebel Burseya Dağı’ndan geçiyor. 
Video: Raju kasabasında ele geçirilen tepelerde yaşanan çatışmalardan.

Ancak bu hatta yüksek ve tahkim edilmiş YPG mevzileri, sis, yağmur, çamurlu arazi ve soğukla birleşince şu ana kadar harekattan bahsetmek mümkün olmadı. ÖSO büyük ölçüde durdu. Askeri araçlar ilerleyemedi. Uçaklar bölgede uçamadı, ya da kısıtlı uçtu. 

Afrin Hava durumu: 27 Ocak (bugün yağış yok. Yarın ve sonrasında ise hava açık ve güneşli. Kaynak: Accuweather
Bugün ise havanın açmasıyla bölge yeniden youn bombardımarla vurulmaya başlandı. Haberyirmi’nin Accuweather hava tahmin sisteminden ulaştığı verilere göre Afrin hattında bulunan Burseya Dağ sisteminin olduğu alanların tamamında sis bugün etkisini yitirdi. Önümüzdeki saatler ve günlerde de bölgede şiddetli çatışmalar bekleniyor. 
Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nın 8. gününde Gülbaba mevkinde YPG ile ÖSO ve TSK’ya bağlı birlikler arasında sıcak çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlanan birlikler tarafından YPG mevzileri ateş altına alınıyor. Sınırdaki tanklarla YPG mevzilerini vurması kameralara da yansıdı. Bölgedeki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir