Afrin son durum harita: YPG en büyük darbeyi bugün yedi (15 Şubat 2018)


SURİYE, HALEP (HABERYİRMİ) – TSK tarafından Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak’ta başlatılan harekâtın 27’nci gününde YPG adeta hezimeti yaşadı. 

Afrin son durum harita 15 Şubat 2018. Mavi renkle yazılan yerler bugün YPG’den ele geçirildi. 

TSK/ÖSO’nun Raco Şeyh Hadid ceplerindeki ilerleyişi karşısında hızla köyleri boşaltan YPG, çatışmadan bölgeden geri çekilirken, TSK ÖSO güçleri batı hattında Raco bölgesinde bulunan 5 köyü ele geçirip, Şeh Hadid ile Raco arasındaki iki ayrı hattı birleştirdi.

BATI CEPHESİ BİRLEŞİYOR
ŞEYH HADİD – RACU: Bölgede yer alan Şirbanli, Şadiya, Kari, Durka köylerinde kontrolün Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusuna geçti. ÖSO, Şehy Hadid Raco arasındaki bağlantı yolunu ele geçirdi. 
En kuzeybatıdakki cepte bulunan Kara Suluk köyü de TSK/ÖSO kontrolüne girdi. Bu hamle ile tüm batı cephesindeki ceplerin tek bir hat halinde birleşmesine sadece 2 köy kaldı. 
Şeyh Muhammad ve Haydar köylerinin ele geçirilmesi ile birlikte batıda Şeyh Hadid’ten kuzeye Raco doğusunu da içine alan ve Afrin’in Hatay’a sınır tüm kuzey koridoru tek cephe halinde birleşecek. 

BÜLBÜL BELDESİ: Örgüt kuzeydeki Bülbül cephesinde de ağır darbe aldı. Bu hatta Bülbül Dağı’ndan hareket eden TSK/ÖSO güçleri dağ eteğindeki ilk ova köyü olan Duraklı’yı ele geçirip Türkiye sınırından 10 kilometre kadar iç kesimlere ulaşmış oldu.

CİNDERES: Güneyde ise Divan köyü ele geçirildi. Böylece Cinderes güneyden de sarılmaya başlandı.  Divan’ın alınmasıyla YPG, Cinderes hattında Hatay’la tüm bağlantısını kaybetti. Ayrıca TSK/ÖSO unsurları, bu hattı güney eksende köyün güneyinden itibaren İdlib kuzeydeki gözlem bölgesiyle birleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir