Evlilik Danışmanı ve Terapisti İzmir


Partneriniz işten eve geliyor, buzdolabına doğru yol alıyor ve sonra sessizce somurtuyor. Haftalardır gerçek bir konuşma yapmadınız. İlişkiniz tehlikede ve bunu ikiniz de biliyorsunuz. Ama bir şeyleri nasıl düzelteceğinizden emin değilsiniz.
Evlilik danışmanlığının zamanı gelmiş olabilir. Evlilik danışmanlığı, ilişkinizi yeniden inşa etmenize yardımcı olabilir. Ya da ayrılırsanız ikinizin de daha iyi durumda olacağına karar vermelisiniz. Her iki durumda da evlilik danışmanlığı, ilişkinizi daha iyi anlamanıza ve iyi düşünülmüş kararlar vermenize yardımcı olabilir.

Evlilik Danışmanı Nedir?

Evlilik danışmanlığı veya çift terapisi, özellikle evliliklere ve ilişkilere odaklanan bir tür danışmanlıktır. Evlilik danışmanları genellikle Lisanslı Evlilik ve Aile Terapistleri çiftlerin sorunlarını teşhis etmesine ve çözümler üzerinde çalışmasına yardımcı olmak için özel olarak eğitilmiştir. Evlilik danışmanı İzmir çiftlerin meseleleri çözmeleri, gerçekten akıllarından geçenler hakkında konuşmaları için güvenli bir yerdir.
Evlilik sorunlarının çözümü söz konusu olduğunda iletişim çok önemlidir ve evlilik danışmanlığı iletişim becerilerini geliştirmenin, karşılıklı anlayışa varmanın ve bir çift olarak nasıl ilerleyeceğinizi veya bir evliliği dostane bir şekilde sonlandırmanın en iyi yollarından biridir.

Kimler Evlilik Danışmanı İzmir Hizmeti Almalıdır?

Genellikle evlilik danışmanlığına iliştirilmiş bir damgalama vardır. Birçok kişi, sadece boşanmak üzere olan veya ayrılmak üzere olan çiftlerin evlilik danışmanlığına başvurduğunu düşünür. Ama gerçek şu ki, tüm evliliklerin kendi mücadeleleri vardır. Çoğu çift, evlilik danışmanlığından zaman zaman yararlanabilir.

“Evlilik danışmanlığı” olarak adlandırılsa da, evlilik danışmanlığı almak için evli olmanız gerekmez. Herhangi bir çift, ilişkilerinin durumundan bağımsız olarak danışmanlık isteyebilir. Evlilik danışmanlığı heteroseksüel çiftler veya daha az geleneksel ilişki düzenine sahip çiftler (uzun mesafe evli veya birlikte yaşamayanlar) içindir. İster yeni başlıyor olun, ister 40 yıllık evli olun, evlilik danışmanlığına gidebilirsiniz. Hatta birçok çift, nikah imzası atmadan önce evlilik danışmanlığına başvurur.

evlilik danışmanı İzmir

Evlilik danışmanlığını neden düşünebileceğiniz konusunda gerçekten hiçbir kısıtlama yoktur. Kendi başınıza çözebileceğinizi düşünmediğiniz veya eğitimli, nesnel, tarafsız bir bakış açısıyla yararlanabileceğiniz herhangi bir mücadele, birkaç seans evlilik danışmanlığı ile hızlıca çözüme kavuşma yolunda olabilecektir.
Yine de, tipik olarak çiftleri danışmanlık almaya sevk eden bazı özel sorunlar vardır:

  • Defalarca aynı kavgayı yaşadıklarını hisseden ve göz göze gelmek ya da bir çözüm bulmakta zorlanan çiftler.
  • Ebeveynlik, finansal veya yaşam tarzı seçimleri konusunda anlaşamayan çiftler.
  • Ev içi sorumluluklarının eşit olmadığını düşünen ve bu konuda nasıl etkili iletişim kuracaklarını veya çözüm üretemeyen çiftler.
  • Cinsel veya romantik kimyayı kaybettiklerini hisseden çiftler.
  • Evliliğini otomatik pilotta hisseden çiftler.
  • Duyulmadıklarını ve duygusal olarak ulaşılmaz hisseden çiftler.
  • Yakın zamanda bir trajedi ya da kayıp yaşamış ve bunu birlikte işlemekte güçlük çeken çiftler.
  • Madde bağımlılığı, aldatma veya akıl sağlığı sorunlarıyla uğraşan çiftler.

Evlilik Danışmanlığı Terapileri Nasıl Çalışır?

Evlilik danışmanlığı tipik olarak ortak terapi seansları için çiftleri veya partnerleri bir araya getirir. Danışman veya terapist, çiftlerin çatışmalarının kaynaklarını belirlemelerine ve anlamalarına ve bunları çözmeye çalışmasına yardımcı olur. Siz ve eşiniz, ilişkinizin hem iyi hem de kötü yanlarını analiz edeceksiniz.

Evlilik danışmanlığı, ilişkinizi sağlamlaştıracak becerileri öğrenmenize ve anlamanıza yardımcı olabilir. Bu beceriler, açık iletişim kurmayı, birlikte problem çözmeyi ve farklılıkları mantıklı bir şekilde tartışmayı içerebilir. Akıl hastalığı veya madde bağımlılığı gibi bazı durumlarda, evlilik danışmanı İzmir eksiksiz bir tedavi yelpazesi sağlamak için diğer sağlık uzmanlarıyla birlikte çalışabilir.
Bir evlilik danışmanıyla sorunlarınız hakkında konuşmak kolay olmayabilir. Siz ve eşiniz algılanan yanlışları gördükçe, seanslar sessizce geçebilir. Ya da seanslar sırasında bağırarak ve tartışarak kavgalarınızı da yanınızda getirebilirsiniz. İkisi de iyi. Terapistiniz arabulucu veya hakem olarak hareket ederek duygular ve kargaşa ile başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Evlilik danışmanınız bu anlaşmazlıklarda taraf tutmamalıdır.

Birkaç evlilik danışmanlığı seansından sonra ilişkinizin geliştiğini görebilirsiniz. Öte yandan, sonunda farklılıklarınızın gerçekten uzlaşmaz olduğunu ve ilişkinizi bitirmenin en iyisi olduğunu keşfedebilirsiniz.

Ya eşiniz evlilik danışmanlığı seanslarına katılmayı reddederse? Kendi başınıza gidebilirsiniz. Sadece bir partner terapiye gitmeye istekli olduğunda ilişkileri düzeltmek daha zor olabilir. Ancak yine de ilişkideki yaşadığınız tepkileriniz ve davranışlarınız hakkında daha fazla şey öğrenerek fayda sağlayabilirsiniz.