Afrin’de, YPG’lilerin tabutları yirmişerli kalkıyor (ÖZEL HABER)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Kayıplarını açıklamakta zorlanan YPG’nin gerçek kayıpları, Afrin merkezde düzenlenen cenaze törenlerinde ortaya çıkıyor. Bugün 21 militan için tören düzenlenirken aynı dakikalarda 6 militanın da öldürüldüğü duyuruldu.  

Afrin merkez. 14 Şubat 2018 Çarşamba
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile müşterek yürüttüğü ve 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. YPG kontrolündeki Suriye’nin Afrin kentine yönelik örgüt mevzilerini hedef alan harekâtın 26’ncı gününde 46 YPG’linin öldürüldüğü bildirilmiş,  kuzeyde sızmaya çalışan YPG’nin 13 kayıp verdiği açıklanmıştı. TSK da sabah saatlerinde 46 militanın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. 

Harekat tüm hızıyla sürerken Afrin merkezde ölen militanlar için neredeyse her gün cenaze töreni düzenleniyor. 
Bugün yapılan törenlerde de 21 militan tabutu görüldü. Dün 18, önceki gün 9 YPG’li militan için cenaze töreni yapılan Afrin’de açıklamasa da örgütün kayıplarının boyutu gün yüzüne çıkıyor. 

Afrin merkez. 14 Şubat 2018 Çarşamba

Dün (13 Şubat’ta) Afrin kuzeyindeki Bülbül beldesinde Ömer Simo ve Cinderes’te bulunanArşanlı köyünün (Ahçele) TSK ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçtiği Afrin’de bugün TSK/ÖSO güçleri Racu beldesinde Kuda köyünü ele geçirilmişti. HABERYİRMİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir