En hareketli 24 saat: Afrin son durum harita (21 Şubat 2018)

Afrin son durum harita (21 Şubat 2018)… Son 24 saatte 12 köy ele geçirildi. Gece boyu süren bombardımanla 60 YPG’li etkisiz hale getirildi. TSK, operasyonun başından bu yana bin 780 YPG’li militanın etkisiz hale getirildiğini duyururken, sahaya damgasını vuran önemli gelişmeler şöyle oldu:


Afrin son durum harita
Afrin, kuzeydoğusu, Busayra hattı ile kuzey hatları birbirine bağlayan Arap Viran köyü.

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ile birlikte yürüttüğü Afrin’deki YPG mevzilerini hedef alan Zeytin Dalı Harekâtı’nda son 48 saatte 12 köyü kontrol altına alındı. Bugün de kritik noktalar ele geçirildi.

Kuzeydeki Bülbül cephesi ile doğu cephesinde Busayra Dağı hattında oluşturulan cep birleştirilerek kuzeyden doğu hattına 2 ila 9 kilometre derinliğinde 45 kilometrelik koridor oluşturuldu. Oluşan koridorla birlikte YPG’nin Kilis’e en yakın havan menzili 10 kilometreye düştü.

YPG mevzilerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın bugünkü (33’üncü gününde) bölümü gece saatlerinde yoğun topçu atışlarıyla sürdü.

Karadan Fırtına obüsleri, havadan F-16 ve F-4’lerle yapılan atışlarda YPG’nin Afrin merkezdeki Tirinde köyündeki mevzilerin yanı sıra, batıdaki Şeyh Hadid beldesinde bulunan mevziler ateş altına alındı.

Gece yapılan bombardımanda 60 YPG’li etkisiz

Kilis’te sınırda konuşulu bulunan fırtına obüs, tank ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) tarafından vurulmaya devam ediyor. Aralıklarla devem eden bombardımanda patlama sesleri Kilis kent merkezinden dahi duyuluyor.

Bu arada geceden bu yana süren atışlara ilişkin TSK’dan yapılan açıklamada 60 YPG’linin etkisiz hale getirildiği, operasyonun başından bu yana etkisiz hale getirilen militan sayısının ise bin 780’e ulaştığı bildirildi.

Afrin haritası,
Afrin son durum harita (20 Şubat 2018) Harita dünkü gelişmeler sonrası böyle şekillenmişti. Bugün ele geçirilen Uverkan köyü, kuzeydoğu hattında bulunan Arap Viran köyünün batısında (kırmızı patlak bulunan nokta) bulunuyor.

VİDEO: Özgür Suriye Ordusu unsurları 20 Şubat’ta ele geçirilen Afrin batısında, beldenin 3 km güneyinde kalan Hecikanlı köyünden görüntüler geçti.

VİDEO: Doğu cephesinde Arap Viran köyünün 4 km kuzeyinde kalan Şiran köyünden…

VİDEO: Doğu hattında Kilis koridorunun tamamlandığı Arap Viran köyünden…

24 saatte 12 köy ele geçirildi

Dünden bu yana süren harekatta çok sayıda köy ele geçirildi.

Dün kuzey cephede bulunan Bülbül beldesinin 2 km batısında Suvarani, Hayani, köyleri, beldenin 3 km güneybatısında Sarlı, Ukanlı, Afrin kuzeydoğu ucunda sınırın 5 km iç kesiminde bulunan Zaytuna köyü, aynı hattında 4 km güneydoğusunda, Kilis sınırının 4 km batısında kalan Deyr Savvan, bu hattın 2 km güneyinde kalan Arap Viran köyü ele geçirildi.

Afrin, kuzeydoğusu, Busayra hattı ile kuzey hatları birbirine bağlayan Arap Viran köyü.
Afrin, kuzeydoğusu, Busayra hattı ile kuzey hatları birbirine bağlayan Arap Viran köyü.

Afrin batı cephesinde Şeyh Hadid beldesinin 8 km kuzeydoğusunda bulunan Hamlurak köyü, Cinderes beldesinin 6 km kuzeybatısında kalan Haykacah, Mervanah köyleri, Cinderes güneydoğusundaki beldeye sınır Tal Salur, onun 3 km güneyindeki Kilah köyü kontrol altına alındı.

Afrin son durum harita. Cinderes güneydoğusunda, 3 km güneyindeki Kilah köyü.
Cinderes güneydoğusunda, 3 km güneyindeki Kilah köyü.

TSK ve ÖSO unsurlarının Afrin’de devam eden harekat kapsamında ele geçirdikleri ve ilerledikleri alanlar da bugün de önemli kazanımlar sağlandı. TSK/ÖSO güçleri Afrin kuzeydoğusunda Uverkan köyünü ele geçirdi. Köy, Meydanköy Baraj gölünün doğu kıyısında yer alıyor.

Saat: 13.19: 

Kilis batı tarafına düşen, Afrin kuzeydoğusundaki baraj gölünün doğu kıyısındaki Uverkan köyü ele geçirildi. Şaranlı beldesine bağlı köyün ele geçirilmesiyle daha önce kilisi vuran roketlerin menzili bu noktada etkesiz hale getirilmiş oldu.

TSK/ÖSO bu cepte 6 kilometre Afrin iç kesimlerine ulaşmış oldu.

YPG’den ele geçirilen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

KUZEY CEPHESİ

BÜLBÜL BELDESİ: Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam ve Surain köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim, Suvarani, HayaniSarlı, UkanlıZaytuna, Deyr Savvan, Arap Viran

BATI CEPHESİ

RACU BELDESİ: Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya Harab Summak ve Hantalli köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe.

CİNDERES BELDESİ: Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani ve Divan Tahtani köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası, Haykacah, Mervanah, Tal Salur, Kilah

ŞEYH HADİD BELDESİ: Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü, Hamlurak

DOĞU CEPHESİ

ŞERAN (ŞERANLI) BELDESİ: Şeran beldesinde Burseya Dağı, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri, Uverkan. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir