‘En kayıplı’ gün: Afrin son durum harita (10 Şubat 2018)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarınca 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 10 Şubat TSK ve ÖSO güçlerinin en fazla kayıp verdiği gün oldu. 
Harekatın 22. gününde YPG’li 118 militan da etkisiz hale getirildi. 

YPG mevzileri vurulurken. Hatay, 10 Şubat 2018

Afrin’deki YPG mevzilerine yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nın 22’nci gününde, 2’si kırıma uğrayan helikopterde bulunan pilot subay, 11 asker hayatını kaybederken, 11 asker de yaralandı. 

ÖSO güçlerinden de 10’a yakın savaşçının yaralandığı ya da öldüğü belirtildi. 
Kayıpların neredeyse tamamının, örgütün kullandığı ısı güdümlü, omuzdan ya da sehpaya monte olarak ateşlenen ‘fırlat ve unut’ olarak adlandırılan ATGM silahlarıyla gerçekleştiği öğrenildi. 
Afrin batı hattında Raco beldesi ve güneydoğu hattında yer alan Cinderes beldesi doğusunda, YPG de savaş başlangıcından bu yana en fazla kaybını bugün verdi. 
Harekat kapsamında 118’i bugün olmak üzere toplam 1480 militan da etkisiz hale getirildi. 

Harekatın bugünkü bölümünde Suriye’nin Afrin kentine bağlı Raco beldesi ile Kilis arasında yer alan Darmık ve Şeyh Horoz dağları yamaçlarındaki PKK/PYD-YPG mevzileri, karadan ve havadan bombalandı. 
İnsansız hava araçları tarafından belirlenen hedefler, sınırda konuşlu topçu bataryaları tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile jetler tarafından ateş altına alındı. İmha edilen mevzilerdeki bazı militanların burada etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bu arada bombalanan bölgeden yükselen duman, Kilis’ten de görüldü.

O HAT BİRLEŞTİ
TSK ve ÖSO, Afrin’in batısındaki Cinderes beldesinin güneyinde yer alan Deyr Ballut köyünü PYD/PKK’dan ele geçirdi. Böylece Cinderes doğusu ile İdlib kuzeyindeki gözlem noktası hattı birleşti.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde 1’i belde merkezi, 30’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 13’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 47 noktayı örgütten kurtarmış oldu. 

Bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:
“Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü, Cinderes beldesinde Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan köyleri ile Mersides ve Nisriyye Tepesi’ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi.” HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir