YPG, Afrin’de helikopter düşürdü (VİDEO)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – AFRİN’DE TSK’ya ait bir helikopter düşürüldü. Helikopterin Afrin batısında Racu beldesinin doğusunda düşürüldüğü bildirildi. 

ATAK T-129 tipi helikopterin YPG unsurlarınca vurulduğu öğrenildi. YPG, yaptığı duyuru ile saldırıyı üstlendi. 

Helikopterin Racu beldesi doğusunda hedef alındığı ve bölgeye sınır olan Hatay Kırıkhan ilçesi sınırlarına düştüğü bildirildi. Yayınlanan görüntülerde aracın hasar aldıktan sonra infilak etmeden hızlı biçimde düşmeye başladığı acil iniş pozisyonunda yere düştüğü görülüyor. 

Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla helikopterin Doçka benzeri uzun namlulu silahla hedef alınmış olabileceği değerlendiriliyor. Video:

Düşen helikopter enkazından çıkarılan yaralı 2 pilotun Kırkhan Devlet Hastanesine getirildiği ancak kurtarılamadığı kesinleşti. 

Saldırı ile ilgili partisinin kongresinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Afrin Harekatı’nda bir helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. 
Erdoğan “Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak. Bedelini ağır ödeyecekler” dedi. 

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına ulaşıldığı da öğrenildi. 

TSK’dan yapılan açıklamada, “Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır.” denildi. 

Düşen ATAK T-129 taktik saldırı helikopteri, Türk-İtalyan ortaklığında üretiliyor. 
TSK envanterinde bu helikopterlerden halen 23 adet bulunuyordu. Saldırıyla birlikte bu sayı 22’ye düştü. 


2017 Temmuz ayında teslim edilen helikopterle birlikte bu sayı 23’e ulaşmıştı. 2018 içinde 12 adet daha Atak teslimatı planlanıyor. 2 adet Atak Helikopterinin şuanda testleri devam ediyor. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir