Grup Genç, 25. yılında klasiklerle döndü: Ümmet için hep ‘Birlikte”

Grup Genç, “Yılların Ardından” adını taşıyan albümüyle 22 unutulmaz eserini yeniden yorumlayarak 2 CD halinde sevenleriyle buluşturdu. 25. yıl özel bestesi “Birlikte” için çekilen klip ise büyük beğeni topluyor.


Grup Genç-Soldan sağa - Murat Polat, İzzet Okumuş, Mahir Arslan...

HABER MERKEZİ – FETÖ’nün ihanet girişimi sonrası hazırladıkları 15 Temmuz marşı “Birazdan Gün Doğacak” çalışmasıyla büyük beğeni toplayan Grup Genç, geride bıraktığı 25 yılı, unutulmaz eserlerin biraraya toplandığı sürpriz bir çalışmayla taçlandırdı. 1999’a kadar yayınlanan ilk 4 albümdeki eserleri yeniden yorumlayan grup, 22 eserin yer aldığı “Yılların Ardından” adını taşıyan albümünü yarın sevenleriyle buluşturuyor.

Grup Genç. “Yılların Ardından” Albüm Kapağı. 2 CD, 22 eserden oluşan albüm 30 Mart 2018 itibari ile satışta. Albümde grubun ilk 4 albümünde bulunan eserler yeniden yorumlanarak yer aldı. Söz ve bestesi İzzet Okumuş‘a ait “Birlikte” adıyla bestelenen yeni bir eser de 25. Yıl Özel Bestesi olarak albümde yer aldı.
Grup Genç solistleri: Sağdan Sola: Murat Polat, Mahir Arslan… Sağdan dördüncü İzzet Okumuş…
Grup Genç (Soldan sağa): Murat Polat, İzzet Okumuş, Mahir Arslan…

1993’te ‘Şehadet Vakti, 1994’te ‘Kan Toprağa Düşünce’ 1997’de ‘Yüreklere Yürüdük’ 1999’da ‘Sevdaları Yaşamak’ 2002’de ‘Yarının Adı Umut’ ve 2010’da ‘Sözü Var’ adlı albümlerle dinleyicilerine seslenen grup, İzzet Okumuş, Murat Polat, Mahir Arslan ve İsmail Ergenler’den oluşuyor. Yeni albümü 30 Mart’ta sevenleriyle buluşacak.

Zor yıllara ezgilerle direndiler

Grup 25 yılda 6 albüm çıkardı. 6 albümün tümü Türkiye’nin sancılı dönemlerine tanıklık etti. 28 Şubat sürecinin en çetin süreci Grup Genç için aynı zamanda en üretken yıllar oldu. Türkiye Müslümanlarına başörtüsü, üniversite, sakal yasaklarının sıkı biçimde uygulandığı, Kuran kurslarının kapatılıp, haklarında peşpeşe soruşturmaların açıldığı 1996-2002 arasında geçen dönemde, grup albümlerini peşpeşe çıkartı. Bu dönemde “Örtü Uğruna” gibi ezgiler başörtüsü direnişinin sembol eserlerinden biri oldu.

Yüreklere Yürüdük albümü 1997’de, Sevdaları Yaşamak 1999’da ve Yarının Adı Umut 2002’de yayınlandı. Bu noktaya kadar, sesi ve Grup Genç’i Grup Genç yapan besteleriyle Abdullah Taşkıran gibi isimler de grupta yer aldı.

Klasikler nasıl ortaya çıktı

Bu süreci Grup Genç, itina ile hazırlanmış albüm kartonetinde şöyle anlatıyor:

27 Şubat 2012, bir ”Mevlid Kandili” akşamı…
Dünlerde,inancı ve umudu yeşertmek için ses verdiğimiz şarkılarımızın soluğunu yarınlara ulaştırmaya karar verdiğimizde, yorularak
ve yoğrularak, kendimizden geçerek ve kendimize varana dek bir yol yürüyeceğimizi az çok kestirebiliyorduk. Ancak bu denli uzun
süreceğini tahmin etmemiştik doğrusu. O akşam ”Bismillah” dediğimizde, bir kez daha müzik ve hatıralarla örülü bir yolculuğa çıkmış
olduk. Bu yolculuğumuza o kadar dost ve arkadaş ortak oldu ki…

25. Yıl özel bestesi “Birlikte”

Albümün 25. Yıl özel bestesi ise ümmetin birlik ve beraberliğine vurgu yapan “Birlikte” adlı çalışma oldu. Yotube’ta büyük beğeni toplayan “Birlikte” eserinde, savaş ve saldırılarla parçalara bölünmek istenen İslam dünyasının, “birlik ve kardeşlik içinde kurulan oyunları bozacağı” mesajı veriliyor.

Birlikte 

(Söz-Beste İzzet Okumuş)
Zalimlerin karşısında
Mazluma kol kanat olman gerek
Bir ümmet olursak İbrahim gibi
Yılmaz yıkılmaz hiçbir yürek
Dünden yarına güzel günlere
Birlikte yürümek yürümek gerek
Burdan Öte’ye Selam Yurdu’na
Birlikte yürümek yürümek
Yürümek gerek
İman amel ve sabırla
Zulmete o Nur’la direnen gerek
Kendinden önce kardeşim dersen
Allah yolunda sevmek bu demek

Albümde hangi ezgiler var

CD 1
1-YOLUN YOLUM
2-UMUDA SÖZÜM
3-ÖZGÜRLÜK TÜRKÜSÜ
4-ŞEHİTLER ÖLMEZ
5-MESCİD-İ AKSA
6-SABIR DÜŞTÜ
7-ŞEHİDAN EY
8-COŞKU
9-KAN TOPRAĞA DÜŞÜNCE
10-ÖRTÜ UĞRUNA
11-ASRA AĞIT

CD 2
12 – BİRLİKTE (25. YIL ESERİ)
13 – KARA ZULÜM
14 – YÜREKLERE YÜRÜDÜK
15 – SLOGAN
16 – FERMAN
17 – KIZIL LALE
18 – ÇAĞIRIRSIN
19 – ARDINDAN
20 – ANADOLU’DAN FİLİSTİN’E
21 – SEVDALARI YAŞAMAK
22 – ÖLÜM

Not: Grup Genç resmi internet sitesi için buraya, Facebook sayfası için buraya tıklayabilirsiniz. Konser ve menajerlik bilgisi için ise 0532 495 46 08 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir