Örgüt ajansı duyurdu: PKK Irak’ta Sincar’dan çekilme kararı aldı

PKK, çatı yapılanması KCK aracılığıyla yaptığı açıklamada Irak kuzeydoğusunda bulunan Sincar hattından çekilme kararı aldığını duyurdu


PKK’nın Irak’ta Sincar’dan çekilme kararı aldığı bildirildi. PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın Sincar’dan çekilme kararına ilişkin yazılı açıklamasına yer verildi. KCK açıklamasında Sincar’daki Ezidilerin artık örgütlü bir toplum olduğu ve bölgede güvenliğin sağlandığı belirtilerek, bu nedenle “gerilla güçlerinin çekileceği” bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki gün önce yaptığı açıklamada, “PKK rahat durmuyor. Bu sefer Irak’ta başladılar. Eğer Irak merkezi yönetimi PKK’yı temizlemezse, Sincar’da onları biz temizleriz” demişti.

Suriye ve Irak iç savaşında IŞİD tarafından ele geçirilen Sincar (Şengal), ABD’nin B-52 bombardıman uçaklarının da kullanıldığı ağır bir bombardıman sonrası 13 Kasım 2015’te Peşmerge güçlerinin eline geçmişti. Ancak saldırıları PKK ile birlikte yürüten Peşmergeler, örgütün dayatması karşısında tepkisiz kalarak, yönetimin fiili olarak PKK’ya geçmesine neden olmuştu.

Örgütün gerçekten çekilip çekilmediğine dair kanıtlar ise henüz bulunmuyor. İlerleyen günlerde bölgenin durumunun netleşmesi bekleniyor.

PKK, ajanslara servis ettiği fotoğraflarla, kentten çekilmeye başladıklarını ileri sürüyor ancak örgüt Menbiç’te de daha önce ‘çekilme oyunu’ sahnelemiş, ancak kente yaptığı tahkimatları artırmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir