Şeran kasabası tamamen alındı: Afrin gün boyu canlı akış ( 6 Mart 2018)

Afrin harita son durum (6 Mart 2018)… TSK/ÖSO unsurları Afrin doğu hattında bulunan Şeran beldesinin kontrolünü tamamen ele geçirdi.  Kuzeyde Bülbül beldesi, Batıda Racu ve Şeyh Hadid beldesinden sonra doğuda Şeran’ın ele geçirilmesiyle TSK/ÖSO dördüncü beldede hakimiyet sağlamış oldu.


Şeran beldesinde kaçamayan YPG7liler ÖSO güçleri tarafından toplanıyor.

Afrin harita son durum (6 Mart 2018):  TSK/ÖSO unsurları Afrin doğu hattında bulunan Şeran beldesinin kontrolünü tamamen ele geçirdi.  Kuzeyde Bülbül beldesi, Batıda Racu ve Şeyh Hadid beldesinden sonra doğuda Şeran’ın ele geçirilmesiyle TSK/ÖSO dördüncü beldede hakimiyet sağlamış oldu.

Şeran beldesinin ele geçildiğine dair resmi duyuru.
Şeran beldesinin ele geçildiğine dair resmi duyuru.

20 Ocak’tan buyana devam eden Zeytin Dalı Harekatı 46. gününde devam ediyor. Çemberin daraldığı hatlarda YPG geri çekilmeyi, TSK/ÖSO unsurları da ilerlemeyi sürdürüyor. Bölgedeki YPG mevvilerini hedef alan Afrin operasyonu kapsamında bugün Türk jetleri kritik noktalara hava harekatı düzenlemeye devam etti. Hava harekatının odak noktasında Cinderes’teki YPG mevzileri olmaya devam ediyor. Doğu hattında ise kritik bazı noktalar ele geçirildi. HABERYİRMİ, an itibari ile yaşanan kritik gelişmeleri saat saat sizlere aktarıyor.

Afrin son durum harita (6 Mart 2018)
Afrin son durum harita (6 Mart 2018)

12.45

Şeran beldesi düştü

TSK/ÖSO unsurları, dün çevresinde 4 tepeyi ele geçirdiği doğu hattındaki Şeran beldesinde yeni alanlar ele geçirdi. Düne kadar doğu hattından belde dış mahalle sınırlarına giriş yapan TSK/ÖSO, bugün ise kentin doğu hatlarında Şirkan ve Karabat köylerini ele geçirerek, beldenin güneybatı hattı hariç üç yönden tam kuşatmaya almayı başardı. Dakikalar önce tüm belde ele geçirildi. YPG, daha önce olduğu gibi bölgeden kaçtı.

Afrin son durum şeran beldesi ele geçirildi
Afrin son durum Şeran beldesi ele geçirildi. Son durum harita. 6 Mart 2018. Saat: 13.15’te oluşturuldu.

 

13.18

Şeran’dan ilk fotoğraf karesi

Şeran beldesi. Afrin son durum.

TSK ve TSK destekli ÖSO, Afrin’in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini ele geçirdikten sonra Şeran belde merkezinde de kontrolü sağladı. YPG, tüm hatları terkederek tek bir kurşun sıkmadan beldeden çekildi.

13.27:

İlk kez Haberyirmi duyurdu

Haberyirmi, dün TSK/ÖSO güçlerinin beldeye girdiğini duyurmuştu. Haberimiz için buraya tıklayın. Gelişmeyi dünyaya ilk kez aktaran Haberyirmi Şeran beldesinin TSK/ÖSO kontrolüne girdiğini de yine ilk kez duyuran yayın organı oldu. Bazı TV kanalları, Haberyirmi’nin yayın sonrası flaş gelişmeyi duyururken, çok sayıda internet sitesi de kopyala-yapıştır yaparak haberde Haberyirmi haberinde yer alan detayları paylaşmaya başladı.

Şeran beldesinin uydu görüntüsü: Eşzamanlı kod: wikimapia

Şeran beldesinin ele geçirilmesiyle Afrin’e giden anayol da açılmış oldu. Şeran’dan Afrin ilçe merkezine giden yolun Şeran hattı başında Katma ve Kafr Cenne köyleri bulunuyor. Bu iki noktanın ele geçirilmesi halinde Afrin’e 9 kilometre mesafeye kadar yaklaşılmış olacak.

13.38

Bombardıman sürüyor, sıra Cinderes’te

Şeran beldesiyle birlikte Afrin’de 20 Ocak’tan bu yana 4 belde merkezi ele geçirilmiş oldu. Kuzeyde Bülbül beldesi, Batıda Racu ve Şeyh Hadid beldesinden sonra doğuda Şeran’ın ele geçirilmesiyle TSK/ÖSO dördüncü beldede hakimiyet sağlamış oldu. Halen batı hattında Cinderes ve onun kezuyende Mabetle beldeleri YPG kontrolünde bulunuyor. Cinderes’e yönelik hava harekatı sabah saatlerinden itibaren devam ediyor. Belde doğu, batı, güney hatlarından tamamen kuşatma altına alınırken, TSK/ÖSO unsurlarının beldeye heran giriş yapabileceği öğrenildi.

13.45

Kaçamayan YPG’li militanlar Şeran’da yakalanıyor

Şeran beldesinde kaçamayan YPG’liler ÖSO güçleri tarafından toplanıyor.

Şeran beldesinde kaçamayan YPG’liler ÖSO güçleri tarafından toplanıyor.

14.45

Devam eden çatışmalarda ÖSO unsurlarından 2 savaşçının hayatını kaybettiği rapor edildi. Operasyonda verilen kayıplara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

17.20:

Kritik Tepe ele geçirildi

Katme tepesi ve yakınlarında bir askeri kampın YPG’den alındığı açıklandı. Tepe  YPG’nin Afrin kuzeydoğusundaki ilk savunma hattı Kafr Cenne köyünü tepeden görüyor.

18.41:

YPG ve ortakları Afrin’de savaşacaklarını duyurdu

YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri etiketi taşıyan bazı unsurlar, Afrin’de savaşma kararı aldığını duyurdu. Jaish al Thuwar, (Ceyşül Tuvar) Jabhat Ekrad (Cephetül Erkat) Liwa Şems-Shamal, (Liva Şems-ul Şimal) ve İdlib’te bulunmamasına karşın, İdlib işgaline ön hazırlık olarak oluşturulan “İdlib Askeri Şura” ortak açıklama yaptı. Açıklamada Afrin’de savaşma kararı duyurdu.

18.51:

Şeran’dan ilk görüntüler

ÖSO güçleri ele geçirilen Şeran beldesinden yeni görüntüler servis etti. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda örgütten ele geçirilen mühimmatlar dikkat çekiyor. Videoda ÖSO’ya bağlı “Azadi Tugayının komutanı Müeyyed Eş Şeyhani” çok yakında YPG’nin elinde olan yerlerin tamamını ele geçireceğiz.”  şeklinde konştuğu görüldü.

18.53

Şeran beldesinin 2.5 km güneyindeki Metinli ve Cinderes doğusundaki Tal Hamu köyü ÖSO/TSK güçlerinin denetimine girdi. Metini köyü Kafr Cenne’den önceki son köy. Kafr Cennet köyü ise Afrin’e 7 km mesafede.

19.08

Haritada durum ne

Ele geçirilen Matinli (Metinler) köyü Kıtme Dağı yanında bulunuyor. (Haritayı yaklaştırınca görülebilir). Bu hat yine Yeni Katma olarak adlandırılan bölgenin batısında bulunan ve aşağıdaki haritada yaklaştırılınca görülebilecek Kafr Cenne köyünün kuzeybatısında bulunuyor. TSK ve ÖSO güçleri Kafr Cenne hattına ulaştığında haritada sarı renkle gösterilen ana otoyıla da ulaşmış olacak. Bu noktadan Afrin merkeze olan uzaklık 9 km mesafesinde. Yol, sapmadan Afrin’e gidiyor.

23.57

TSK/ÖSO güçleri Kafr Cennet köyüne ilerliyor.

23.59:

İzlandalı YPG’li Hakur Hilmarson Racu’daki çatışmalarda öldürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir