TSK ve ÖSO güneye iniyor: Afrin son durum harita (20 Mart 2018)

Afrin son durum harita (20 Mart 2018): TSK ve ÖSO Afrin güneyinde bazı köylerin kontrolünü sağladı.


Afrin son durum 20 mart 2018

Afrin son durum harita (20 Mart 2018): Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’de 3 köyü daha ele geçirdi.  TSK ve ÖSO, Afrin’in ilçe merkezinin güneyinde teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında, Ayn Darah, Basutah ve Burj Abdallah, Kadı Reyhala, Kirzile/Kirazlı, Basute,  alındı. köylerini YPG’den ele geçirdi.

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki gün Afrin ilçe merkezi ile ilçenin kuzeyi, doğusu ve batısındaki noktaların tümünü ele geçirmişti.

Afrin son durum harita 20 mart 2018. Kırmızı çizgi içindeki alanlar bugün ele geçirildi.

Afrin’de YPG’nin bölgede nasıl tüneller kazdığı ortaya çıktı. Afrin şehir merkezi ile çevresinde yapılan tarama faaliyetlerinde YPG’nin tünel kazmak için kullandığı özel iş makineleri bulundu. VİDEO:

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. İlçe merkezi ile tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO’nun kontrolünde bulunuyor.

RASULAYN’DAN SALDIRDILAR: 23 YPG’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer taraftan YPG, Suriye kuzeyinde Haseke’ye bağlı Rasulayn ilçesinden TSK’ya dün yaptığı saldırıya bugün yanıt verildi.

Örgütün Serakaniye (Rasulayn) adını verdiği sınır hattından Şanlıurfa Ceylanpınar’daki “Şehit Er Adem Döğüşgen Hudut Karakol Komutanlığı” kontrolündeki askerlerin görevli olduğu nöbet kulübesine yönelik roketli silahlı saldırı sonrası YPG bölgesi ateş altına alındı.

HARİTA: Suriye Rasulayn nerede: Haseke kentinin kuzeyinde, Türkiye sınırına sıfır noktada bulunan RasulayN (Serakaniye) Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunuyor. (AŞAĞIDA)

Suriye ve Irak son durum harita 2018
Suriye ve Irak son durum harita 2018

Olayın ardından sınırda konuşlu topçu birlikleri, roketin atıldığı bölgeyi avurdu. Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, saldırıda bulunan 23 YPG’linin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Dün YPG tarafından düzenlenen saldırıda roket boş alana isabet edip patlamış, yaralanan olmamıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir