Türkiye’den Merkel’e Afrin yanıtı: Örgütle aynı yerde duruyorsunuz


Angele Merkal

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Afrin’de devam eden Zeytin Dalı harekatı konusunda yaptığı açıklamaları “talihsiz” olarak nitelendirerek, kabul edilemez bulunduğunu belirtti.

Merkel Alman parlamentosunun alt kanadında dün yaptığı konuşmada Afrin’deki mücadeleye ilişkin değerlendirmesinde Türkiye’nin güvenlik çıkarlarına rağmen eylemlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Merkel, “Bunu şiddetle kınıyorum” dedi.

Dün gece Merkel’in açıklamaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, “Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Şansölyesi Merkel’in bugün AFC Federal Meclisi’ndeki hitabında Zeytin Dalı Harekatı hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan dezenformasyona dayanarak yaptığı talihsiz açıklamayı kabul edilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Zeytin Dalı harekatıyla milli güvenliğini sağlamayı ve Afrin’i gerçek sahiplerine iade etmeyi hedeflediğini belirten Dışişleri Bakanlığı, “Buna karşılık, bazı müttefiklerimizin olan bitene terör örgütlerinin merceğinden bakma eğilimini sürdürmelerini son derece yadırgıyoruz” dedi.

Açıklamada Almanya’ya şu çağrıda bulunuldu:

“Müttefiklerimizi Türkiye aleyhindeki dezenformasyon faaliyetlerine prim vererek terörü destekleyen ülke konumuna düşmek yerine, ülkemizle yakın eşgüdüm ve istişare içinde Suriye’de kalıcı barış, güvenlik ve istikrarın tesisi için çaba harcamaya davet ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir