Ankara’dan ABD’ye tam destek: Saldırı yerinde bir tepki

ABD’nin, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’ye yönelik füze saldırısı ardından Ankara’nın tepkisi şekillenmeye başladı. Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD öncülüğündeki saldırıya tam destek verdiğini duyurdu.


ABD saldırısı-savaş uçağı

ABD’nin, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’ye yönelik füze saldırısı ardından Ankara’nın tepkisi şekillenmeye başladı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD öncülüğündeki saldırıya tam destek niteliğinde açıklama yaparken, AK Parti kanadından da birbiri ardına açıklamalar geldi. CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu da ABD unsurlarına destek veren açıklamalar yaptı. İşte o tepkiler…

DIŞİŞLERİ: SALDIRI İNSANLIĞIN VİCDANINA TERCÜMAN OLDU

Dışişleri Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye rejimine ait noktaları hedef alan operasyonunu “yerinde bir tepki” olarak değerlendirerek, “Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye bilgilendirildi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye düzenlediği saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Bozdağ, saldırı öncesinde Türkiye’nin bilgilendirildiğini, İncirlik Üssü’nün kullanılmadığı bilgisini verdi.

Bozdağ, “Suriye’deki hedeflere ABD, İngiltere ve Fransa saldırısından önce ABD Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Trump’ın talimatlarıyla görüştüler. Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı” açıklamasında bulundu.

Ünal: Ciddi bir uyarı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Esed’in kendi halkına dönük kullandığı kimyasal silahın engellenmesi için ciddi bir uyarı olarak görüyoruz. (…) Kimyasal silah kullanımından sonra böyle bir tepkinin gösterileceği hem İngiltere’nin hem Fransa’nın hem de Amerika’nın açıklamalarında görülüyordu. Bizimle bu konuda bir bilgi paylaşımı oldu.

Kılıçdaroğlu’ndan da ‘örtülü’ destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da Savon Otel’de iş insanları ve STK temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. CHP’li milletvekillerinin de eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı olarak yapılan kahvaltının ardından ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye operasyonunun değerlendirdi. Kimyasal silah kullanmanın insanlık suçu olduğunu belirtti.

En memmun taraf İsrail

İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanı Yoav Galant, Bakan Galant, twitter hesabından, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Esed rejimine karşı düzenlediği hava operasyonuyla ilgili yayımladığı mesajında, “Kimyasal silah kullanımı insanlık kurallarını aşan kırmızı çizgidir. Bu tür saldırılara daha fazla göz yumulmayacak.” dedi.

Yorum

  1. Mubarak Kandil gunu musluman bir ulkeye yapilan saldirinin amaci tum Musluman ulkelere sizi postalimizla ezecegiz mesaji vermektir. Buna en cok sevinenlerin siyonistler olacagi aciktirm Abd ve isbirlikcilerinin bu saldirisinin bir amacida Turkiyenin Rusya ve Iranla isbirligini ortadan kaldirmaktir. Buna ragmen Turkiyede iktidar Suriye saldirisina alkis tutuyor. Ikide bir ey bati ey Israil ey Abd diye kafa tutan iktidar siyonistlerle gerdege girip onlara kapi kulu oluyor. Rusya sayet hava sahadini acmasaydi Afrine girmek hayal olurdu. Simdi Turkiye Abd nin Suriyede Rusyayi hedef alan saldirisini alkislayarak kendi ayagina kursun sikiyor. Devletin dis politikasinda guven ve tutarlilik esastir. Bize bakiyorsunuz daha dun Iranla Rusyayi Turkiyede agirladik kol kola girdik Abd kafamizi oksayinca bu ulkeleri aninda satiyoruz. Bu kadar vizyonsuz ongorusuz guvenilmez bir dis politika olurmu ya. Sinra Abd nin amaclarindan biri Suriyede bir kurt devleti kurmak iken Abd ye alkis tutmak boylesi bir kurt devletcigine yesil isik yakmak degilmidir. Bu ne kadar ulke bekasi icin tehlikeli bir politikadir. Devletin basindakiler ne yaptiklarinin idrakindalarmi? Yarin yinemi kandirildik hikayesine basvuracaklar. Yahu siz gecmis hatanuzdan hicmi ders cikaramiyorsunuz. Siradan bir vatandasin bile gorebildiklerini goremeyen saraydaki o kadar danisman neye yariyor. Yaziklar olsun size.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir