Başına 20 milyon dolar ödül konulan Husi lider öldürüldü

Yemen’de, Suudilerin başına 20 milyon dolar ödül koyduğu ve aranan 40 isimlik listenin iki numarası olan Husilerin siyasi lideri Salih el Samed’in, Suudi Arabistan’ın düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğü bildirildi.


YEMEN, Sana (HABERYİRMİ) –  Yemen’de, Suudilerin başına 20 milyon dolar ödül koyduğu ve aranan 40 isimlik listenin iki numarası olan Husilerin siyasi lideri Salih el Samed’in, Suudi Arabistan’ın düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

Yemen’de Suudi Koalisyonun aradığı 40 kişilik listenin iki numarası olan ve Suudilerin başına 20 milyon dolarlık ödül vaat ettiği Yüksek Siyasi Konsey’in Başkanı ve Husilerin siyasi lideri Salih el Samed’in, Suudi Arabistan’ın düzenlediği hava saldırısında öldürüldü.

Husiler’e yakın El Mesire televizyonu, 2016 Ağustos ayından bu yana fiilen Yemen’de iktidarı elde tutan Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Salih el Samed’in, geçen Perşembe Hudeyda bölgesinde, Suudi Arabistan’ın hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Salih el Samed’in, ölümü nedeniyle Husilerin kontrolündeki bölgelerde 3 günlük yas ilan edilirken yerini Mehdi el-Meşhed’in getirileceği belirtildi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi tarafından yapılan açıklamada ise, “Bu suikastın sarsıcı ve acı verici bir karşılığı olacak” denildi.

Diğer taraftan Suudi Arabistan, Yemen’deki Husi mensuplarının iki numaralı lideri Salih el-Samed’in hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Ary News’de yer alan habere göre Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Prens Khaled bin Salman, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin kahramanları Husi milis lideri Saleh al-Sammad’ın başarılı bir şekilde hedef aldı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir