Gerilim artıyor, Rusya ile İsrail çatışabilir


İSRAİL, Tel Aviv (HABERYİRMİ) – İsrail ile Rusya arasında son dönemde yaşanan gerginliği değerlendiren İsrail’in istihbarat servisi Mossad’ın eski başkanlarından Efraim Halevy  Rusya ile İsrail arasında askeri çatışma ihtimalinin arttığını  söyledi.

İsrail’in Kanal 10 televizyonuna konuşan Efraim Halevy, İsrail ile Rusya arasında son dönemde yaşanan gerginliği değerlendirdi.

Rusya ile savaş ihtimalinin arttığını belirten Halevy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu savaş ülkemizin kuzeyinde (Suriye’de) konuşlanan ve varlığını pekiştiren büyük bir ülkeyle olacak. Bu ülke kuzey sınırında belirleyici bir taraf. Rusya ile savaş durumuna gelebiliriz. İsrail güçleri Rusya güçleriyle karşı karşıya gelebilir ve savaş çıkabilir. Bu süper güçle savaşmadan baş etmenin yolunu bulmalıyız ancak savaş çıkması durumunda da bundan galip ayrılmalıyız.”

Halevy, Rusya’nın İsrail’e neden boyun eğdirmek istediği sorusu üzerine, “Rusya, çok uzun süre kalmak için Suriye’ye girdi. Askeri üslerini ve gücünü onlarca yıl devam edecek şekilde inşa etti. Zannediyorum ki bölgedeki önde gelen stratejik ortağı İran’ın yenilmesini istemeyecektir ve bu onun yararına da olmaz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir