Çakallar saf tutuyor: İngiltere Suriye için hazır

ABD Başkanının Twitter üzerinden yaptığı savaş ilanının ardından Ortadoğu’da gerilim tırmanırken İngiltere’de ABD’nin yanında savaşa müdahil olacağını açıkladı.


İNGİLETERE, Londra (HABERYİRMİ) – ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı Rusya ve Suriye’yi hedef alan savaş ilanın ardından Ortadoğu’da gerilim tırmanıyor.

ABD’nin açıklamasının ardından ülkeler olası bir savaşa karşı ittifak yapmaya ve kendi aralarında blok oluşturmaya başladı. Rusya’nın ABD’ye verdiği cevabın ardından İran olası bir savaşta Şam yönetiminin yanında yer alacağını açıklamıştı.

Artan gerilime İngiltere’de dahil oldu. İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye’ye karşı olası bir askeri harekatta müdahaleye hazır olduklarını söyledi.

ABD’yle ittifak mesajı veren İngiltere’nin askeri müdahaleye ilişkin açıklamalarına İngiliz basınında da geniş yer verildi.

İngiltere’nin Suriye`ye karşı bir askeri harekatta yer almaya hazır olduğunu söyleyen İngiltere Başbakanı Theresa May için İngiliz basını; “İngiltere Başbakanı Theresa May Meclis`e sormaksızın Suriye`ye karşı bir askeri harekatta yer almaya hazır olduğunu açıkladı” diye yazdı.

Başbakan May, Suriye’deki rejim güçlerinin kimyasal silah kullanmasını “insani felaket” olarak nitelendirmişti.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir