HTŞ İdlib’de operasyonlara tekrar başladı


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – Ateşkes anlaşmasının yerini suikastlara bırakmasıyla Tahriru’ş Şam Heyeti İdlib’de tekrar operasyonlara başladı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin kuzeyinde muhalif grupların kontrolü altındaki bölgelerde ateşkes anlaşması sağlanmıştı.

Ateşkes anlaşmasının sağlanmasının ardından çatışmalar durmuştu. Çatışmaların ardından suikastlar başlamıştı. Suikastların artmasıyla operasyonlar tekrar başladı.

Muhalif gruba bağlı İba haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, İdlib kırsalında suikastlar düzenleyen bir gruba yönelik operasyon yapıldığı ifade edildi.

Hücre evine düzenlenen baskında ateşkes sonrası patlak veren suikastlara karıştığı ifade edilen kişilerin yakalandığı belirtildi.

Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede yaşanan iç çatışmalarda ateşkes sağlanmasından kısa bir süre sonra bölgede muhalif savaşçıları hedef alan suikastlar düzenlenmeye başlanmıştı.

Dün gece yoğunlaşan suikastlar sonucu aralarında yöneticilerin de olduğu en az 14 muhalifin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor. Öte yandan Suriye’de yürüttüğü çalışmalarla bilinen din adamı Dr. Abdullah Muhaysini’ye yönelik de bu sabah bir saldırı düzenlenmişti.

Muhaysini’nin içinde bulunduğu araç İdlib’in güneyindeki Serakib beldesinde el yapımı patlayıcıyla hedef alınmış, Muhaysini saldırıdan canlı olarak kurtulmayı başarmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir