IŞİD’ten yeni ses kaydı: Irak’ta hedef seçimler


Irak seçimleri 12 Mayıs, Cumartesi yapılacak.

IRAK, Bağdat (HABERYİRMİ) -Seçim merkezlerini hedef alan IŞİD’in yayınladığı 48 dakikalık ses kaydında Irak’ta seçime katılan herkes hedefte.

IŞİD, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 12 Mayıs’ta yapılacak genel seçimde “sandıklardan uzak durma” çağrısı yaptı.

IŞİD Sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir, Pazar günü mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden yayımladığı 48 dakikalık ses kaydında “Seçim merkezleri ve buralarda bulunanlar hedef olacaklardır” dedi.

IŞİD’in haftalık gazetesi Al Naba‘nın 20 Nisan tarihli sayısında da benzer bir uyarı yer almıştı.

İster aday, ister yetkili, isterse de seçmen olsun, seçimlerde yer alan herkesin “düşman” sayılacağı uyarısında bulunmuştu.

IŞİD Sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir’in son mesajı en erken 14 Nisan tarihinde kaydettiği ya da mesajını bu tarihte yenilediği anlaşılıyor.

Zira mesajda ABD, Fransa ve İngiltere’nin aynı gün Suriye’de düzenlediği hava saldırılarına değiniliyor.

Seçimlere katılan herkese saldırı

Yayınlanan ses kaydında; Ebu Hasan el Muhacir konuşmasında Şiilere yönelik saldırı çağrısında da bulundu…  El Muhacir Bağdat hükümetinin tüm güvenlik, askeri, ekonomi, medya unsurunun, Şii vaiz ve önde gelenlerin, “mürted” Sünni vaizlerin, imamların, “mürted” aşiret liderlerinin hedef alınması gerektiğini söyledi.

IŞİD sözcüsü, Bağdat hükümeti ile ittifak halinde olan nüfusun de hedefte olması lüzumunu belirtti ve Mayıs ayında Irak’ta düzenlenecek seçimlere iştirak eden herkese saldırılar düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Seçimler neden hedefte

IŞİD, “kaynağını Kur’an öğreti ve ilkelerinden almadığı” gerekçesiyle seçimleri “Allah’a ortak koşma” eylemi olarak yorumluyor. Allah’ın koyduğu hükümler dışında kanun ve yasa koyucularının ve bunlara aracılık ederek katkıda bulunanların “şirke” girdiğini (Allah’a ortak koşmak) ileri süren IŞİD, bu eyleme iştirak edenlerin ise “mürted” (dinden çıkan kimse) olduğunu savunuyor. Bu nedenle seçimi düzenleyenler, katılanlar, oy verenler potansiyel hedef haline gelmiş oluyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir