Rejim güçleri Doğu Kalamun’da zaferini ilan etti

Şam çevresinde Baytime, Doğu Guta ve Dumayr hatlarında zaferini ilan eden rejim, tahliye sonrası girdiği Doğu Kalemun hattında da resmi olarak zaferini ilan etti


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye’nin başkent Şam’ın kuzeydoğusunda bulunan Doğu Kalamun kentinde Esed rejiminin kontrolü sağladığı bildirildi.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Kalamun’un anlaşma gereği tahliyesinin ardından rejime bağlı güçler, Doğu Kalamun bölgesindeki Jayrud kentine girdi.

El Masdar’ın haberine göre, rejim güçleri tahliye anlaşmasına göre muhaliflerin ülkenin kuzeyine gittikten sonra şehri ele geçirdi.

Devlet kurumlarının yanı sıra polis karakolları yeniden faaliyete geçecek ve trafik polisi tekrar görevlendirilecek.

Rejim güçlerinin gelişini kutlayan siviller sokaklarda gövde gösterisi yaptı.

Diğer taraftan Suriye resmi haber ajansı SANA dün tahliyeleri duyurmuş ve muhaliflerin başka bölgelere gittiğini aktarmıştı.

SANA’nın haberine göre, başkent Şam yakınlarında bulunan Doğu Kalamun bölgesindeki yüzlerce silahlı muhalif ve ailelerinin tahliye edildi.

SANA, Doğu Kalamun’a gönderilen yaklaşık 35 otobüsün, tahliye olmayı kabul eden bu kişileri kuzeyde muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere taşıdığını bildirdi.

Suriye rejimi Baytime, Doğu Guta ve Dumayr hatlarında zaferini ilan etmişti. Son olarak Rahban, Cayrud ve Cabel Batra alanlarını da içine alan Doğu Kalemun bölgesinde de “tahliye” sonucu bölgeyi ele geçirmişti. Rejim bu bölgede bugün resmi olarak zaferini ilan etmiş oldu.

Bir güvenlik yetkilisi, tahliye edilen bin 156 kişiden 505’inin silahlı muhalif olduğunu söyledi.

Aynı kaynak, bu kişilerin, Türkiye destekli muhaliflerin kontrolündeki Afrin bölgesine gitmek üzere Doğu Kalamun’dan ayrıldığını belirtti.

Doğu Kalemun hattında kontrolü sağlayan rejimin yeni hedefi Rastan bölgesi oldu.

Suriye resmi yayın organları ise tahliye edilenlerin, Türkiye destekli muhaliflerin kontrolündeki bir başka bölge olan Cerablus ve İdlib’e aktarıldığını bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir