Rejim YPG’yi, ABD üsleri vurdu: Onlarca ölü var

Suriye rejim güçlerinin Deyr ez Zor hattında YPG unsurlarına karşı ilerleme girişimi ardından ABD, bölgedeki üslere saldırdı. Füzelerle yapılan saldırıda Hama’daki İran üssü vuruldu. Saldırıda 38 kişinin öldüğü 57 kişinin yaralandığı belirtildi.


Bombardıman (Arşiv)

Suriye rejim güçlerinin Deyr ez Zor hattında YPG unsurlarına karşı ilerleme girişimi ardından ABD, bölgedeki üslere saldırdı. Füzelerle yapılan saldırıda Hama’daki İran üssü vuruldu. Saldırıda 38 kişinin öldüğü 57 kişinin yaralandığı belirtildi.

Suriye’nin Hama şehrinde rejim ve İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu tugaya düzenlenen saldırıda 38 kişinin öldüğü 57 kişinin yaralandığı belirtildi.
Hama’da dün gece rejim ve İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu tugayın mühimmat deposunun hedef alınması sonucu şiddetli patlamalar meydan geldi. Suriye ordusu 47. Tugay’ında meydana gelen saldırıda 38 kişinin öldüğü 57 kişinin yaralandığı belirtildi. Tugaya en az 10 füzenin isabet ettiği ifade edilirken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
Öte yandan, Suriye medyası saldırıların Ürdün’deki ABD ve İngiltere’ye ait askeri üslerden gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Daha önce de bölgede rejim hatlarına saldırı düzenlenmişti.

Suriye son durum haritası
Suriye son durum haritası

Dün gece düzenlenen saldırının nedeni ise YPG oldu. ABD, YPG’ye karşı hararetlenen rejim ve İran unsurlarını bu füze saldırısında hedef almış oldu. Zira, saldırıdan saatler önce Suriye’nin Deyrizor ilinde PYD/PKK ve rejim yanlısı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Rejim yanlısı güçler, sabah saatlerinde Fırat’ın doğusunda ve Deyrizor ilinin batı kırsalında yer alan Cenine Caya Hisan ve Şakra köylerine saldırı düzenleyerek buraları ele geçirmişti. PYD/PKK, bunun üzerine bölgedeki kamplarından takviye göndererek bölgeye saldırı düzenledi. Örgüt, ABD savaş uçakları ve Apaçi helikopterleri ile hava desteği de alarak söz konusu köyleri geri aldı. İki grup arasında çıkan çatışmalarda, rejim yanlısı güçlerden en az 20 kişi ile PYD/PKK’lı 5 militan öldü.

Irak sınırına hakim Deyrizor, ülkenin en büyük enerji kaynaklarına ev sahipliği yapıyor. PYD/PKK, geçen yılın son çeyreğinde, rejim güçleriyle eş zamanlı olarak Deyrizor kırsalının enerji kaynaklarının yoğun olduğu kuzeydoğusunda, yani Fırat Nehri’nin doğusunda ilerlemişti.

Halihazırda Deyrizor’da Fırat Nehri’nin doğusu ABD eliyle PYD/PKK kontrolünde bulunuyor. Kentin batısı rejim güçlerinin kontrolünde. Güneyde dar bir alana ise IŞİD hakim.

İLGİLİ HABERLER

Rejime yapılan saldırıyı İsrail üstlendi

İsrail Başbakanı: Golan Tepeleri, sonsuza kadar İsrail’in elinde kalacak

Suriye, İsrail uçaklarına müdahale etti

İsrail şokta! Bu kez Suriye vurdu

İsrail, savaş hazırlığı yapıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir