Hamas: ABD temsilcisi, hem saldırgan hem de yalancı


HABERYİRMİ -Hamas’tan, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in açıklamalarına cevap gecikmedi. Haley’e cevap veren Hamas açıklamaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Hamas, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in, sivillerin “canlı kalkan” olarak kullanılmasının, Ortadoğu’da “ciddi boyutlara” ulaştığına dair açıklamasının “gerçek dışı” olarak nitelendirdi.

Nikki Haley, BM Güvenlik Konseyi’nde dün yaptığı konuşmasında, Irak, Lübnan, Suriye ve Yemen’de masum halkın arkasına saklanan militanları suçlayarak, “İran’ın, masum sivillerin bedenlerinin arkasında savaşan bu gruplardan çoğunu koruduğunu” söylemişti.

Sivillerin “ya askeri altyapıyı korumak üzere kalkan olarak kullanıldıklarını ya da onların amaçlarına uluslararası medyada destek sağlamak için kurban edildiklerini” belirten Haley, “Her iki şekilde de masum siviller çapraz ateş altında kalıyor ve gayri meşru askeri ve siyasi amaçlar için sömürülüyor” demişti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nikki Haley’in konuşmasının “saldırgan” ve “gerçek dışı” olduğunu belirtti.

Zuhri, “Bu açıklamalar, İsrail’i, masum sivilleri ve çocukları öldürme konusunda teşvik ediyor ve destek veriyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir