Rusya: ABD’nin Suriye’ye saldırmasına izin vermeyeceğiz

ABD ile Rusya arasında gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulunan Rusya’nın OPCW Daimi Temsilcisi Aleksandr Şulgin,  ABD’nin Suriye’de yeni askeri eylemlerde bulunmasına izin vermeyeceğini söyledi.


ABD, Fransa ve İngiltere ile 14 Nisan'da Suriye'de 16 hedefe saldırı düzenlemişti.

HOLLANDA, Lahey (HABERYİRMİ) – ABD ile Rusya arasında gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulunan Rusya’nın OPCW Daimi Temsilcisi Aleksandr Şulgin,  ABD’nin Suriye’de yeni askeri eylemlerde bulunmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Suriye’de yeni ‘sahte bayrak’ (false-flag) saldırıları düzenlemekten kaçınılmasının önemli olduğunu söyleyen Rusya’nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Daimi Temsilcisi Aleksandr Şulgin, Rusya’nın ABD’ye askeri eylemlerde bulunmaya izin vermeyeceğini söyledi.

Lahey’de basın toplantısı düzenleyen Şulgin, Suriye’nin başkenti Şam’a bağlı Doğu Guta’nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddialarına ilişkin çalışmaları değerlendirdi.

Rus uzmanların sözde kimyasal saldırı alanında elde ettiği bulguların detaylarını aktaran Şulgin, yeni ‘sahte bayrak’ saldırılarına izin vermemeleri gerektiğini belirtti.

Rus diplomat, “Şam’a karşı yeni sahte bayrak operasyonları düzenlenebilir. Zira ABD’li partnerlerimiz, Suriye’de yeni askeri eylem gerçekleştirme tehdidinde bulunuyor. Ancak buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte kimyasal silah saldırı iddiasıyla rejime füze saldırısı düzenlemişti.

13 Nisan tarihinde ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’deki hedefleri vurmaya başladıklarını duyurmuş ve açıklamanın ardından ABD, İngiltere ve Fransa Suriye’ye hava harekatı yapmıştı. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ilk dalga saldırının sona erdiğini açıklamış ve ABD Savunma Bakanı Mattis de, ABD’nin müttefikleri ile görüşmeye devam ettiğini ancak şu anda yeni bir saldırı yapma planlarının olmadığını söylemişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir