Abd’ye resmen meydan okudu


ABD’ye resmen meyda okuyorlar, boyun eğmiyorlar… Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, tehditlere rağmen Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya “kayıtsız şartsız sadık kalmaya devam edeceklerini” belirterek, ABD’nin “kukla” bir yönetim kurmak için “ce-setlerini çiğnemesi gerektiğini” söyledi.

Lopez, Trump’a; “Kendi devlet başkanımız ve genelkurmay başkanımız var. Adı da Nicolas Maduro Moros. Başından beri anti-emperyalist olan” Venezuela ordusu Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerinin (FANB) “şantaj ve tehditlerle manipüle edilemeyeceğini” dedi.

“PARALI ASKERLER DEĞİLİZ”

Anayasa ve yasaların dışına çıkmayacaklarını ve Maduro’ya kayıtsız şartsız bağlı kalmaya devam edeceklerini vurgulayan Lopez, “Bizi tanımlayan bir şey varsa o da onurdur. Ulusal onur bayrağını taşıyoruz. Eğer bizi cezalandırmak istiyorlarsa yaptırım uygulayabilirler.En yüksek teklifi verene satılan paralı askerler değiliz.” açıklamasını yaptı.

“CE-SETLERİMİZİ ÇİĞNEMELERİ GEREKECEK”

Trump’ın asıl amacının Venezuela’nın zenginliklerini “çalmak” olduğunu belirten Lopez, “Bir kukla, itaatkar ve vatansever olmayan bir hükümeti göreve getirmek isteyenler, FANB’de görev yapan kadın ve erkeklerin vicdanı ve vatansever ruhunu aşamayacaklar. Başaramayacaklar. Böyle bir durumda ce-setlerimizi çiğnemeleri gerekecek.” açıklamasında bulundu.

‘İNSANİ YARDIM’ TARTIŞMALARI

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yardım tartışmalarının, “ABD’nin işgal stratejisinin bir parçası” olduğunu ve “bu şova izin vermeyeceğini” söyledi.