RUSYA: ABD saldırırsa, füzeleri ve fırlatıldıkları yerleri…

ABD Suriye’yi vuracak mı? Olası saldırıda Rusya ABD’ye karşılık verecek mi? Tüm bu sorular belirsizliğini korurken Rusya’dan gelen yeni açıklama dikkat çekti


Rusya’nın Beyrut Büyükelçisi Aleksander Zaspıkin, ABD’nin Suriye’ye füze saldırısı düzenlemesi halinde Rusya’nın bu füzeleri vuracağını, fırlatıldıkları yeriyse hedef alacağını söyledi.

Zaspıkin Lübnan’da yayın yapan El Manar televizyonunu demecinde, “Rusya, ABD’nin Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırganlığıyla ilgili olarak karşısında Devlet Başkanı’nın (Vladimir Putin) açıklamasında dediklerini yerine getirecektir, Amerikan füzelerini vurup, ateş açılan yerlere saldırı düzenleyecektir” dedi.

Sputnik ise “Rusya Büyükelçi’nin bu açıklaması, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde silahlı grupların denetimindeki son yer olan Duma’da ordunun kimyasal saldırı düzenlediği iddialarının ortaya atılması, ABD’nin de bu iddiaları gerekçe gösterip harekete geçeceği tehdidinde bulunması nedeniyle ilişkilerin hayli gerildiği bir döneme denk geliyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir