Askeri uçak düştü: 250 ölü

Cezair’de düşen uçakta askreri personelin olduğu öğrenildi. Uçakta kurtulanın olmadığı belirtildi.


Cezair'de düşen uçak

CEZAYİR, Boufarik (HABERYİRMİ) – Cezayir’de Boufarik havaalanından kalkan bir askerî uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. İlk gelen bilgilere göre uçakta tamamı askeri personel tüm yolcular hayatını kaybetti. Ölü sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Ancak devlet televizyonu ölü sayısını 250 olarak duyurdu.

Bazı kaynaklar ölü sayısının 200’ü bulabileceği bilgisini aktarmıştı. Al Cezire, uçağın Ilyushin Il-78 tipi modifiye edilmiş bir tanker uçağı olduğuna yer verdi. Rus haber ajansı RT’nin servis ettiği kaza yeri görüntüleri…

Boufarik Havalanı’nın aynı zamanda Cezayir Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bir askeri üs olduğu bildirildi.

VİDEO: Kaza bölgesinden:

Yabancı medya kaynaklarının aktardıklarına göre uçağın düştüğü alana ilk anda 14 ambulans bekletilirken uçağın 6 mürettebat ve 200’den fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu öğrenildi. Cezayir devlet televizyonu da ölü sayısını 250 olarak duyurdu.

Ilyushin Il-78 (İlyuşin 2-78) – Arşiv

VİDEO: Uçağın düştüğü alanda kaydedilen cep telefonu görüntüsü.

Sovyet yapımı olan Ilyushin Il-78 tipi uçak 1983’de ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. 1984’te genel kullanıma sunulduğunda tanker uçağı olarak tasarlanan uçak, daha sonra yapılan geliştirmelerle yolcu uçağı olarak da hizmet veriyordu.

VİDEO: Cezayir Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Ilyushin Il-78 tipi bir uçak (Arşiv)

6 mürettebatla hizmet veren uçaklar, tanker uçak olarak 100 bin kilogram yük taşıma kapasitesine sahip. 47 metre uzunluğunda ve 50 metre kanat açıklığına sahip uçağın yüksekliği ise 14 metreyi buluyor. 4 motorlu uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir