Putin’den geri vites: Sağduyuya çağırıyoruz

Trump’ın “hazır ol vuracağız” tehdidine karşı Putin’den ilk açıklama geldi. Putin, Trump’ı sağduyuya davet etti.


RUSYA, Moskova (HABERYİRMİ) – ABD Başkanı Donald Trump tarafından Twitter’dan yazılan “Rusya hazır ol, füzeler gelecek” mesajıyla yapılan savaş ilanına karşı Rusya’dan cevap gecikmedi.

ABD Başkanı Trump’ın Rusya ve Suriye’yi hedef alan Twitter mesajlarına Kremlin’den cevap geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya ve Suriye’yi hedef alan Twitter’dan yazdığı “Rusya hazır ol, füzeler gelecek” mesajıyla ilgili olarak Kremlin’den yapılan açıklamada; “Twitter diplomasisinin bir parçası olmayız, biz ciddi bir yaklaşımı tercih ediyoruz” denildi.

ABD Başkanı Trump’ın Rusya ve Suriye’yi hedef alan Twitter mesajlarına bir açıklama da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den geldi.

Putin, “Dünyadaki durum endişe verici. Sağduyunun hakim olmasını umuyoruz” açıklaması yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamasında; “Dünya daha kaotik hale geliyor, biz yine de sağduyunun hakim olacağını ve uluslararası ilişkilerin yapıcı bir düzeye gireceğini umuyoruz. Tüm dünya sistemi daha istikrarlı ve öngörülebilir hale gelecek” dedi.

Putin, Moskova’nın, “küresel ve bölgesel” güvenliği güçlendirmeyi savunmaya devam edeceğini ve uluslararası sorumluluklarına tam olarak bağlı kalacağını ve ortaklarıyla yapıcı ve saygılı bir şekilde işbirliği geliştireceğini ifade ederek konuşmasının devamında; “Dünya için olumlu, gelecek odaklı bir gündemi takip edeceğiz ve istikrarlı kalkınma, refah ve insanlığın gelişmesini sağlamak için çalışacağız” dedi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir